La revista ‘Barcelona Societat’ posa el focus en la infància i l'adolescència

28/07/2020 - 10:58

Serveis Socials. La publicació dedica el seu número 24 a parlar dels efectes de les desigualtats en els infants i els adoelscents i la necessitat d’invertir en polítiques públiques per prevenir-les

La publicació dedica el seu número 24 a parlar dels efectes de les desigualtats en els infants i els adoelscents i la necessitat d’invertir en polítiques públiques per prevenir-les

Els nens i les nenes que creixen en famílies pobres tenen una probabilitat molt més alta d’“heretar” aquesta pobresa en letapa adulta. Per això, invertir en polítiques públiques d’infància contribueix a revertir aquesta situació i corregir les desigualtats existents.

El número 24 de la revista Barcelona Societat, amb el títol Infància, adolescència i polítiques públiques, aporta un diagnòstic sobre els efectes de les desigualtat econòmiques, educatives i de salut sobre els infants i els adolescents, reflexiona sobre les polítiques d’infància en general i exposa algunes polítiques concretes impulsades des de l’Ajuntament de Barcelona, compromès en el benestar i la igualtat d’oportunitats dels nens i nenes de la ciutat.

La publicació inclou algunes de les experiències de programes i projectes que es duen a terme a Barcelona, tant en l’àmbit educatiu, com en el de la salut mental i física i en el benestar dels infants. Entre aquestes experiències, hi ha l’Escola municipal de Segones Oportunitats; el programa Acollim.coop, que promou l’economia social i solidària en l’acollida a joves migrants no acompanyats; la Xarxa Barcelona per al Desenvolupament Infantil i l’Atenció Precoç; el projecte d’atenció a la salut mental dels joves Konsulta’m; la promoció de l’alimentació saludable i la valoració personal a través del programa CANVIS; Baobab, que impulsa el lleure comunitari; i el programa “Parlen els nens i nenes”, una eina per conèixer el punt de vista dels infants.

 La revista Barcelona Societat està editada per l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de lAjuntament de Barcelona. Va néixer lany 1993 amb lobjectiu de ser un instrument de difusió dels estudis i investigacions socials relacionats directament amb la ciutat, al servei daquells i aquelles professionals que es dediquen a les polítiques de benestar i igualtat social.