Avui toca parlar del coco!
Amics i amigues, avui és el moment de parlar sobre els cocos. Segur que tots recordeu aquelles pel·lícules on el personatge principal o la resta dels personatges beuen l’aigua d’un coco en una platja paradisíaca envoltada de palmeres. Doncs avui coneixerem una mica més aquesta fruita tan curiosa.
Tot i que no es coneix del cert l’origen d’aquesta fruita tropical, els científics creuen que es va originar en illes amb climes tropicals i subtropicals de l'Oceà Pacífic. Coberta d'una gruixuda closca marró i peluda, aquesta fruita blanca aporta moltes calories, al voltant d’unes 363 i 669, i molta fibra. Pot arribar a medir entre 20 i 30 centímetres i pesar al voltant d’uns 2,6 kg.
Al llarg dels anys, aquesta fruita s’ha anat expandint pel món i el mercat de més èxit tant a l’Àsia com a Europa i Amèrica del Nord és el de l’aigua de coco envasada. No s’ha de confondre l'aigua de coco amb la llet de coco: la llet de coco s'extreu de la polpa blanca, mentre que l'aigua de coco està present de forma natural.
Avui en dia, els mercats d'arreu del món ofereixen cada cop més aquest producte, ja sigui directament collit de l'arbre, ratllat, pelat i molt més.
Si visitem el Mercat d’Horta, l’Adela i l’Oscar, de la Fruiteria L’Hortet Seleccions, ens expliquen que ells ofereixen coco ratllat. Ens comenten que el que té més demanda és l’oli de coco. Té propietats hidratants, ajuda a controlar el sistema digestiu i, al mateix temps, regula els nivells de colesterol.
Aquesta fruita també és molt utilitzada per a preparar postres, per exemple, trufes de mascarpone amb coco. Us animeu a preparar-les?