La ‘patata dolça’: el moniato que està de moda aquesta temporada
No cal esperar a celebrar la castanyada a finals d’octubre per consumir moniatos. És un tubercle molt versàtil i ple ple de nutrients bons i saludables pel nostre organisme. Normalment podem trobar-los gairebé tot l’any, però si busquem menjar de temporada, cal anar a les verduleries dels mercats i comprar-los quan arriba la tardor.
Aquesta planta (ipomoea batata) va arribar de l’Amèrica Central on ja es cultiva des de fa més de 8.000 anys. Per tant, les seves propietats i nutrients són ben coneguts des de fa segles. Si fas esport o tens una vida molt activa, t’interessa el seu consum perquè té molts hidrats de carboni i si vols substituir el sucre – o t’agrada molt el dolç però no vols abusar dels refinats- és un tubercle perfecte pel seu sabor dolç i sofisticat. A més, el moniato té un contingut nutricional més interessant que la patata, amb la que se’l compara normalment, així que és molt interessant descobrir formes d’introduir-lo a la dieta.
Ens ajuda a depurar el fetge i també protegeix les nostres mucoses i la vista i la pell.
La millor manera de cuinar-los és bullits o al vapor fins que estiguin tous, perquè mantenen més l’aigua, però també es poden fer al forn (amb o sense pell).
Et proposem algunes receptes, tant del nostre bloc com unes idees dolces de Cuina.cat. I si vols que el moniato sigui la guarnició ideal pels teus plats, inspira’t amb aquestes receptes de Els Fogons de la Bordeta.
Bon profit!