Musclos de roca a l’all cremat
-
Musclos de roca - 500 g
-
Oli d’oliva suau - 10 ml
-
Julivert picat
-
Tomàquet de pera madur - 1 kg
-
Tomàquet triturat - 200 g
-
All confitat - 1 cabeça
-
Oli d’oliva suau - 300 ml
-
Sucre - 20 g
A la Fira Petit Mercat de Mercats es va donar el tret de sortida del cicle ‘Mercats de Forquilla’, un cicle de showcookings emmarcat dins de les activitats de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, on la tradició i la proximitat dels productes es fusionen per crear receptes casolanes amb un toc innovador. El protagonista d’aquesta inauguració va ser el restaurant Terraza Martínez, un establiment que ofereix una proposta gastronòmica basada en la cuina mediterrània de mercat, amb especial atenció als arrossos, les carns i els peixos a la brasa. De la mà del seu xef, el Juanba Agreda, us portem una de les receptes que es van cuinar en directe: musclos de roca a l’all cremat.
Elaboració:
- Preparació dels tomàquets:
Renteu els tomàquets i talleu-los en quarts. Barregeu-los amb una mica de sal fina i deixeu-los escórrer en un colador per tal que deixin anar tot el suc.
- Sofregit:
Escalfeu l’oli suau en una cassola. Quan estigui calent, afegiu-hi els tomàquets escorreguts. Quan comencin a sofregir-se, incorporeu-hi els alls confitats i el sucre. Afegiu-hi també el tomàquet triturat i coeu a foc suau. Remeneu sovint perquè no s’enganxi i deixeu que redueixi fins que tot el líquid s’evapori i només quedi oli a la superfície. Ha de quedar un sofregit espès i sense gust amarg. Un cop fet, tritureu la preparació.
- Elaboració dels musclos:
En un cassó, afegiu un raig d’oli suau i els musclos nets. Tapeu i coeu a foc viu fins que s’obrin. Retireu els que no s’hagin obert i escorreu part de l’aigua de la cocció. Afegiu-hi l’all cremat calent, remeneu bé i serviu amb una mica de julivert fresc picat per sobre.
El cicle ‘Mercats de Forquilla’ s’allargarà fins al novembre, amb cinc sessions més on el xef d’un restaurant reconegut amb un Premi Barcelona Restauració, ens ensenyarà a preparar una o diverses receptes que respiren la nostra essència culinària, des de plats emblemàtics fins a reinterpretacions amb un toc modern. Si voleu conèixer més elaboracions que barregen tradició i proximitat, no dubteu a visitar algun dels pròxims showcookings als mercats de Barcelona!

