Yuke de tonyina
- 4 fulles de caputxina
- 100 g de tonyina fresca
- 4 ous de guatlla
- Greix de vaca madurada
- Salsa Gochujang
- Alga nori
- Sal
Amb motiu del seu 180è aniversari, el Mercat de la Boqueria va editar un llibre amb les receptes de xefs de renom que van compartir amb ells aquesta efemèride.
Avui ens endinsem en aquest receptari i aprenem a cuinar un plat molt original, un yuke de tonyina de la mà del xef Albert Raurich, del restaurant Dos Palillos.
Elaboració
- Tallem la tonyina a trossets petits i li afegim sal. Després, unes cullerades de greix de vaca madurada i una mica de Gochujang, la salsa coreana picant, i ho barregem bé.
- La nit abans haurem congelat els ous de guatlla, tècnica que els dona una textura més densa. Els descongelarem una estona abans de preparar el plat.
- Per a l'emplatat, posem a cadascuna de les fulles de caputxina una cullerada d'aquest tàrtar de tonyina, un ou de guatlla i ho rematem amb una mica d'alga nori.
Si et ve de gust descobrir aquesta i moltes receptes més, pots demanar el teu receptari al Punt d'Informació al Client del mercat.