Aquest Nadal, col·labora amb la Xarxa d'Interncanvi Renova joguines!

..
20/12/2021 - 14:41 h - Medi ambient i sostenibilitat Judit Pelegrina Barcons

Enguany, aquest 2021, celebrem el desè aniversari de la xarxa d’intercanvi Renova. Aquesta iniciativa va néixer amb l’objectiu de promoure la conscienciació i sensibilització ciutadana en relació la prevenció de residus i com gestionar-los, al mateix temps, que oferir idees originals i creatives per la seva corresponent reutilització. 

Durant la temporada previa a les festes nadalenques, augmenta considerablement la compra de joguines per poder regalar-les durant els dies indicats. A través del Renova joguines, es vol participar creant consciència respecte la forma de consum, essent més responsables, sostenibles i coherents amb el medi ambient a través dels productes que consumim. 

Funcionament, xarxa i horari dels punts d’intercanvi

Tria entre els punts d’intercanvi que trobaràs per tot Barcelona aquesta edició i porta-hi les teves joguines. A canvi, tindràs punts Renoves que després podràs utilitzar per intercanviar per les joguines que més t’agradi. 

Aquesta edició tindrà el suport de 15 centres o entitats col·laboradores amb diverses activitats complementàries com tallers o mostres de jocs diversos. Consulta els dies de recollida i d’intercanvi de cada punt. Atès la situació actual causada per la Covid19, aquest any, per participar al Renova joguines és obligatori que seguiu la normativa de cada centre. 

Per tenir en ment…

Si no vols participar en la xarxa però tens joguines que no fas servir pots:

  • Portar-los als punts verds de la ciutat. Més info: ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana
  • En última instància, als Ateneus de Fabricació de la ciutat pots imprimir en 3D gratuïtament les peces de les teves joguines que necessitis reparar, com ara botons, rodes, encaixos, etc. 

Per últim, remarcar que la iniciativa es troba en funcionament des del maig fins al desembre, però què és sobretot, durant les festes nadalenques, quan té més repercussió amb els ciutadans tot i estar promoguda per entitats, associacions i equipaments de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament.