La Festa Major de la Verneda i Sant Martí, lliure de violències masclistes
S’instal·la un Punt Lila fix i tres Punts itinerants durant els concerts i balls que se celebren fins a la matinada i la Guàrdia Urbana estableix un itinerari segur per prevenir possibles casos d’assetjaments o agressions sexuals o LGTBI-fòbiques.
Els Punts Liles de la Festa Major de la Verneda i Sant Martí atenen i acompanyen persones que hagin patit alguna forma de violència masclista o que vulguin rebre informació al respecte. Estaran ubicats en els actes que se celebren fins a la matinada i que tenen gran afluència de públic. Es tracta dels concerts de Festa Major i Perkufest de dissabte 9, del concert SonaVerneda i la Nit llatina de divendres 15 i de la festa jove de dissabte 16 al parc de Sant Martí. Els Punts Liles itinerants estan gestionats pel Districte de Sant Martí. El Punt Lila fix està autogestionat per les entitats organitzadores de l’acte.
Punts Liles de la Festa Major de la Verneda i Sant Martí
Punts Liles itinerants
Concert de Festa Major i concert Perkufest
Parc de Sant Martí (la Gàbia) i c. Selva de Mar (davant del Centre Cívic)
9 de novembre, de 23.30 a 3.30 h
Hi haurà dos equips itinerants amb dues persones cadascun
Concert SonaVerneda
C. Selva de Mar (davant del Centre Cívic)
15 de novembre, de 21.30 a 1.30 h
Un equip itinerant amb dos professionals
Nit llatina
Parc de Sant Martí (la Gàbia)
15 de novembre, de 22.30 a 2.30 h
Un equip itinerant amb dos professionals
Punt Lila fix
Festa Jove
Parc de Sant Martí
16 de novembre, de 23.30 a 3.30 h
Els Punts Liles estan conduïts per dos professionals que ofereixen informació i assessorament sobre violències masclistes i, en cas d’agressió masclista o LGTBI-fòbica, activen el protocol corresponent.
A més, la Guàrdia Urbana estableix un itinerari segur des dels escenaris de la Festa fins a les parades de transport públic més properes amb l’objectiu de prevenir conductes i assetjaments o agressions sexuals en els voltants on es desenvolupen les activitats.
Itinerari: voltants del parc de Sant Martí, c. Menorca, c. Pont del Treball, c. Santander, C. Treball, c. Agricultura, c. Fluvià, rbla. Guipúscoa (metro Sant Martí i Bac de Roda, Nit Bus N8), c. Julián Besteiro, c. Selva de Mar, Gran Via (Tram Sant Martí Provençals i Nit Bus N2) i c. Cantàbria. Especial atenció als voltants del parc de Sant Martí, la pl. Eduard Torroja, la pl. dels Porxos i el c. Puigcerdà.
Les patrulles de la Guàrdia Urbana realitzen un patrullatge radial al voltant dels actes festius atenent especialment les parades de transport públic, els fluxos de persones assistents i els possibles punts foscos.
El Punt Lila
Ofereix atenció acurada a persones que volen rebre assessorament o bé han patit algun tipus de violència. Compta amb l’assessorament de dues persones formades en la matèria i també disposa de material amb recomanacions d’actuació davant de casos de violència masclista.
Les agressions sexistes són formes de violència masclista (física, psicològica o verbal) que es cometen cap a una o més persones per raó d’identitat i/o expressió de gènere i orientació afectiu-sexual. Una agressió es produeix quan una persona se sent agredida: cadascú té els seus límits i s’han de respectar.
Si veus una agressió sexista o un comportament inadequat, si pateixes incomoditat, abús o una agressió, actua! Alerta a les organitzadores de la Festa Major, a la Guàrdia Urbana o al Punt Lila.
Altres recursos (disponibles 24 h / 365 dies):
- Telèfon d’atenció contra la violència masclista: 900 900 120.
- Whatsapp d’informació i assessorament policial sobre les violències masclistes: 601 001 122.
- Telèfon d’emergències: 112