Barcelona Districte Cultural: escena, pantalla, art i pensament

09/10/2024 - 18:05 h

El programa que acosta la cultura als barris es transforma en una proposta anual amb una programació segmentada en quatre eixos: arts escèniques, visuals, audiovisuals i de pensament.

La nova edició de Barcelona Districte Cultural adopta un nou enfocament amb la segmentació de la programació en quatre àmbits: Escena, Pantalla, Temporals i Argumenta. Cadascun d’aquests eixos inclou un conjunt de propostes especialitzades: arts escèniques a Escena, cinema a Pantalla, exposicions itinerants d’art contemporani a Temporals i conferències i xerrades a Argumenta.

A Sant Martí, continuen sent sis els equipaments que acullen la programació del Barcelona Districte Cultural: Auditori de Sant Martí, Centre Cultural La Farinera del Clot, Centres Cívics del Besòs i el Maresme i Parc Sandaru i les sales La Pau i Carlos Díaz. Les entrades són gratuïtes, amb reserva prèvia.

L’oferta cultural als barris

Enguany, el cicle Escena aplega tots els espectacles que en les edicions anteriors integraven la programació completa del Barcelona Districte Cultural. A Sant Martí, s’han programat per al darrer trimestre del 2024 un total de 21 funcions que abasten diverses disciplines: teatre, música, circ, espectacles familiars i espectacles de dansa.

Per la seva banda, el programa Pantalla agrupa les projeccions de cinema, algunes de les quals van acompanyades de taules rodones o presentacions per convidar a la participació del públic. Entre la programació, hi ha films com As bestas o Robot Dreams, a més de les sessions Petit Cine Club dirigides a un públic familiar.

El cicle Temporals, que es desenvoluparà durant el 2025, inclou exposicions en diversos centres cívics d’artistes com Miquel Garcia, Núria Nia, Mònica Roselló i Jordi Guillaumet, Fabrizio Contarino i el Col·lectiu Hamaca.

Argumenta, el programa de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona dedicat al pensament, està format per onze xerrades distribuïdes en 24 sessions repartides per diversos equipaments de la ciutat. Les xerrades compten amb la participació de pensadors i pensadores, professorat, periodistes i activistes com Aina Tarabini, Miquel Missé, Jordi Armadans o Josep Maria Ganyet.