Barcelona ha apostat sempre per la bona convivència entre les persones i els animals de companyia. Per aquest motiu, a part de les normes que han de complir els responsables de gossos per exercir-ne una tinença responsable i cívica, l’Ajuntament hi contribueix amb serveis específics, com espais on els animals puguin anar deslligats.
 
Actualment Barcelona té 116 àrees de gossos: 46 Àrees d'Esbarjo per a Gossos (AEG) de més de 400m2 i 70 Àrees per a Gossos (AG) de menys de 400m2. En conjunt la ciutat disposa de 45.900m2 d'Àrees per a Gossos distribuïts per tots els barris de la ciutat. 

Aquestes àrees estan delimitades i a l'interior hi ha bancs i papereres de material no oxidable on dipositar els excrements, així com fonts dissenyades perquè els gossos puguin beure-hi sense dificultats. 

Al costat de la portella d’accés hi ha rètols que informen de l’obligació que tenen els propietaris de recollir els excrements i de contribuir al manteniment del bon estat de l’espai. En aquests rètols, també hi figuren les dates de la desinfecció.
 
En els darrers anys s'han creat diverses àrees d'esbarjo de gossos de més de 700m2 amb elements de joc i fonts. Actualment n'hi ha 14 a tota la ciutat, amb un mínim d'una per districte. 

Es poden consultar totes les àrees per a gossos en el mapa de localització que trobareu en aquesta mateixa pàgina.

Manteniment

El manteniment dels espais destinats als gossos comprèn actuacions diverses amb una freqüència que depèn de les necessitats de cada tasca específica.

Les àrees de gossos es netegen diàriament i per evitar les males olors i que s’aixequi pols, aquests espais es reguen de manera periòdica. D’altra banda, cada mes es desinfecten, en horari nocturn, amb un producte completament innocu que té propietats bactericides, fungicides i viricides.

El manteniment d’aquests espais també inclou els treballs de jardineria que requereixen les plantes que els ornamenten i l’arranjament, quan és necessari, del mobiliari urbà (bancs, papereres i pictogrames). Setmanalment es fa una inspecció visual de cada espai per detectar actuacions necessàries.

Localització de les àrees d'esbarjo de gossos

Filtra per

Filtra per

S'han trobat 0 resultats

Mapa