En marxa una campanya per la tinença responsable d’animals de companyia

Fins diumenge, 31 de març, es vigilaran a tota la ciutat les conductes relacionades amb la tinença d’animals de companyia que comportin una alteració de la convivència o la degradació de l’espai públic.

..
25/03/2024 - 13:36 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

Els objectius generals de la campanya són els següents:

  • Sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’adoptar comportaments cívics respecte a la tinença d’animals de companyia, especialment de gossos.
  • Conscienciar els propietaris de la importància de complir la normativa vigent, sobretot l’específica per a gossos potencialment perillosos.
  • Verificar que els animals porten sistemes de subjecció.
  • Verificar el cens i la identificació dels animals de companyia, especialment dels gossos.
  • Fer complir la normativa en relació amb la presència de gossos al transport públic.
  • Evitar la presència d’animals de companyia en parcs infantils o jardins freqüentats per infants. Juntament amb les places, aquests espais són els que pateixen més l’incivisme d’alguns propietaris i cuidadors de gossos.

En definitiva, i en línia amb el Pla Endreça, es busca afavorir la convivència en els espais comuns i garantir l’excel·lència de l’espai públic. El dispositiu també coincideix amb una campanya d’informadors a les zones per a gossos deslligats, que té lloc a tots els districtes, per explicar la normativa bàsica sobre aquestes zones. Podeu consultar la localització de totes les zones sense corretja i els horaris al mapa del web de Benestar Animal.

Per fer front als comportaments incívics que poden afectar la convivència i regular les interrelacions de persones i animals domèstics als espais públics, la Guàrdia Urbana disposa de l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals.

Notícies relacionades