Es despleguen informadors als espais per a gossos deslligats de tots els districtes

Fins el dia 28 de març resoldran els dubtes de la ciutadania i repartiran tríptics amb la informació de totes les zones i els seus horaris

..
12/03/2024 - 11:51 h

Aquests dies, l’Ajuntament de Barcelona està desplegant una campanya d’informadors a les zones per a gossos deslligats de tots els districtes de Barcelona.  A més d’explicar la normativa bàsica sobre aquestes zones, que son d’ús compartit amb la resta d’usuàries i usuaris de la via pública, els informadors i informadores ofereixen orientació i consells pràctics sobre com fer un bon ús dels espais per tal que l’experiència de gossos, responsables de gossos i resta de la ciutadania sigui la millor.

Addicionalment, els informadors i informadores reparteixen tríptics informatius amb mapes que mostren totes les zones sense corretja ubicades en el seu districte i els seus corresponents horaris. Així, els usuaris i usuàries dels espais per a gossos deslligats poden conèixer les zones per a gossos deslligats més pròximes.

Noves zones sense corretja

L’Ajuntament de Barcelona  va iniciar l’any passat el desplegament de les noves zones on els gossos poden anar deslligats en determinades hores del dia i en convivència amb la resta d’usuaris i usuàries dels espais. En total s’han desplegat unes 108 zones als 73 barris de la ciutat.

L’objectiu d’aquesta aposta per delimitar clarament els horaris i ubicacions on els gossos poden anar sense corretja és ordenar els usos dels diferents carrers, places i parcs de la ciutat. En línia amb el Pla Endreça, es busca afavorir la convivència als espais comuns i garantir l’excel·lència de l’espai públic.

Cal recordar que aquestes zones no són exclusives per gossos, sinó compartides amb la resta d’usuaris i usuàries. Per tant, els gossos només poden passejar deslligats en els horaris indicats, sempre sota control per respectar la resta de vianants.

Els nous espais han permès fer un pas endavant en la millora del benestar dels animals, oferint espais oberts per garantir que es cobreixen les necessitats d’esbarjo i activitat física dels cans.

Recorda que pots consultar la ubicació de totes les zones sense corretja i la seva delimitació horària al mapa del web de Benestar Animal.