Premis Comerç de Barcelona

La sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya, que ja va ser l’escenari del lliurament dels premis ara fa 10 anys, torna a ser l’espai escollit per a la 20a edició, amb la presència de comerciants premiats a les anteriors convocatòries, representants de les associacions comercials i entitats de la ciutat, i del govern municipal barceloní. Un reconeixement als comerciants i una trobada en què es fan relacions –networking.     

Si vols llegir el reportatge de l'entrega dels premis, fes clic aquí: Lliurament del Premi Comerç de Barcelona 20 a edició.

20a edició Premi Comerç de Barcelona

Premi al comerç innovador: Etnia

PREMI AL COMERÇ INNOVADOR

Etnia, la firma catalana fabricant d’ulleres que neix el 2003 amb vocació d’internacionalització, amb 7000 punts de venda a tot el món, fa una aproximació al retail amb aquesta botiga insígnia a Barcelona.

L’establiment és un espai comercial amb una experiència global al voltant de la cultura de les ulleres, tant per als consumidors com per als professionals, ha fet que la marca treballés aspectes com la innovació en el punt de venda,  la projecció del seu “adn” amb un concepte de retail únic, i recuperació d’un edifici modernista, -ara seu de la firma-, que enalteix i dinamitza l’espai urbà i comercial del Born.

Reconeixement especial al comerç col·laborador

RECONEIXEMENT ESPECIAL AL COMERÇ COL·LABORADOR

S’atorga un reconeixement especial als mercats,eixos, associacions i establiments comercials de la ciutat per la seva aposta de valentia, fermesa i solidaritat mostrada arran dels atemptats del passat 17 d’agost. 

Aquell dia vàrem poder veure com  els comerços, restaurants i altres serveis  de la Rambla i voltants van mostrar la seva cara més valenta i solidària. Les treballadores i els treballadors de tots els comerços van tenir una reacció exemplar en un dels pitjors moments que ha viscut la nostra ciutat.

Per això s’atorga aquest reconeixement a les treballadores i treballadors de les nostres botigues que van ser allà i van mostrar la seva solidaritat i també als que l’endemà van tornar a obrir les portes per restablir la vida normal de la ciutat i donar el missatge clar que Barcelona no te por.

Entitats de la zona: AMICS DE LA RAMBLA, Mercat de la Boqueria, Associació Comerciants Pl. Reial, FEM RAVAL, Federació Comerciants del Raval, Eix Raval, BARNACENTRE, PELAI CENTRE, PLAÇA UNIVERSITAT I RODALIES, El Corte Inglés

Premi al comerç de proximitat: El Colorado

PREMI AL COMERÇ DE PROXIMITAT

El Colorado desenvolupa una iniciativa empresarial amb productes originals al barri del Guinardó. Una aposta per un barri que s’està recuperant comercialment. L’establiment és una botiga amb ànima, que forma part de la memòria comercial de la zona, fent de l’antic mobiliari una oportunitat per presentar amb un aire innovador els seus productes, a l’hora que teixeixen una xarxa de relacions amb artesans locals, escoles, llars d'infants i amb les associacions i iniciatives comercials de l'entorn.

Premi mercats de Barcelona: Mercat del Ninot

PREMI MERCATS DE BARCELONA

Reconeixement per l'associació de venedors del Mercat del Ninot pel conjunt el conjunt d'actes promocionals organitzats des de la inauguració del nou mercat remodelat, que inclou tant l'anomenada "aula cuina", gestionada i assessorada per un xef de prestigi on es realitzen periòdicament tallers de cuina, com tot un seguit d'actes al llarg de tot l'any que pretenen atraure al client (escudella solidaria, concurs de truites, escalextric, sorteigos, etc...).

Menció especial a Sephora

MENCIÓ ESPECIAL A SEPHORA

L’aposta d’una marca internacional per Barcelona, desenvolupant el seu Concept Store únic i pioner al món, a la nostra ciutat.

Aquesta aposta per la ciutat de Barcelona li dóna la projecció que suposa la innovació constant en el comerç, l’experiència global que el client té en el punt de venda i que es projecta més enllà del propi establiment, així com la dinamització que suposa per l’àmbit comercial de Pelai – Rambles, són elements valorats de la proposta. Sephora.

Premi Albert González a la tasca de contribució a la promoció i el coneixement del comerç de la ciutat

PREMI ALBERT GONZÁLEZ A LA TASCA DE CONTRIBUCIÓ A LA PROMOCIÓ I EL CONEIXEMENT DEL COMERÇ DE LA CIUTAT

La Família Cottet per la seva trajectòria de més de 100 anys d’implicació empresarial ha contribuït a la dinamització comercial de la ciutat, des de la botiga del Portal de l'Àngel amb el seu emblemàtic termòmetre fins a la recent obertura de la nova flag ship de la Diagonal amb la més avançada tecnologia en òptica i audiologia. 

El Sr. Javier Cottet és una persona fortament compromesa amb el teixit associat comercial de la ciutat havent estat membre fundador i president de COMERTIA, Vicepresident de Barnacentre, Vicepresident de Barcelona Oberta i membre del Comitè Executiu de Barcelona Shopping City de Turisme de Barcelona.  

Premi al comerç sostenible: l'Estoc

PREMI AL COMERÇ SOSTENIBLE

L’Estoc contribueix  a una economia circular mitjançant la reutilització de materials dins del seu procés de producció de mobles i d’altres objectes de disseny, i per l’enorme valor afegit social que aporta amb la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual que despleguen les seves habilitats per aconseguir un producte original, de qualitat i respectuós amb el medi ambient.

Menció especial a favor de Soler Capella Carnissers SL del Mercat de Provençals

MENCIÓ ESPECIAL a favor de SOLER CAPELLA CARNISSERS S.L. del Mercat de Provençals.

Reconeixement a una empresa familiar de llarga tradició, que ja va per la tercera generació, amb un establiment que s'ha erigit com un dels pocs especialistes en tota la ciutat en car de cavall i poltre, producte  seleccionat directament de proveïdors del Pallars i la Cerdanya. Soler Capella Carnissers.

Enllaços i materials relacionats