Esteu aquí

Setmana dels drets humans

03/12/2020 - 10:14 h

Drets humans. Activitats virtuals els propers 9 i 11 de desembre amb motiu del Dia Internacional dels Drets humans.

El proper 10 desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets humans, una data que commemora el dia en què l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar, l’any 1948, la Declaració Universal dels Drets Humans.

En el marc d’aquesta data, des del Centre de Recursos en Drets Humans de l’Ajuntament de Barcelona s’ha volgut impulsar per segon any consecutiu la “Setmana dels Drets Humans“, un conjunt d’activitats relacionades amb la promoció i garantia dels drets humans per tal de visibilitzar-ne la seva importància:

 

Formacions en drets humans

9 i 11 de desembre
Tallers per treballar el discurs d’odi a les xarxes socials i a internet, on s’estimula la reflexió i la creació de narratives alternatives a través de l’aplicació MIST (Missió Internet Sense Trols).

10 de desembre
Quarta i última sessió de la formació “Educar en drets humans: eines i recursos per a professionals de l’àmbit juvenil“. Aquest taller està facilitat per l’entitat AHEAD i ha comptat amb la participació de 25 professionals de l’àmbit juvenil, tant d’entitats socials de la ciutat com de personal de l’Administració.

 

Xerrades virtuals “Parlem de drets”

9 de desembre
Xerrada virtual a les 17.30 hores sobre la problemàtica de les persones amb discapacitat a l’hora d’accedir a un habitatge de lloguer. Sota el títol “Discriminació en l’accés a l’habitatge: en defensa dels drets de les persones amb discapacitat”, la xerrada comptarà amb la participació de dues persones vinculades a les entitats ECOM i DINCAT, que sota la moderació de Julián Bruscantini (Associació Discapacitat Visual de Catalunya) ens oferiran el seu testimoni. Aquesta activitat ha estat organitzada amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, i comptarà amb servei d’interpretació de llengua de signes i subtitulació.

11 de desembre
Presentació virtual a les 17.30 hores sobre l’estudi “La clau pot ser un nom”, realitzat per l’Ajuntament per detectar la discriminació existent en l’accés al mercat de lloguer d’habitatge a Barcelona. Sota la moderació de Salma Amzian, investigadora i activista antiracista, l’acte comptarà amb la participació de Fatima Ahmed, cofundadora de l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona; Dani Torres, ballarí, estudiant de música, gitano i voluntari de la Fundació Secretariat Gitano; Naty Messias, afrofeminista i militant antirracista, membre del CNNAACAT, i Basha Changue, militant antiracista i afrofeminista, membre del CNNAACAT.

 

Us animem a participar a les dues xerrades. Per fer-ho cal que us inscriviu prèviament a través del correu electrònic inscripcions.crdh@bcn.cat.