Esteu aquí

Aproximació a la població africana i afrodescendent a Espanya: Identitat i accés a drets

Recerca. Enquesta per ajudar a dissenyar polítiques de millora de la convivència i l’accés a drets.

La Universitat Complutense de Madrid inicia un projecte finançat per la Direcció General per a la igualtat de tracte i diversitat ètnica i Racial del Ministeri d’Igualtat. Sota el títol “Aproximació a la població africana i afrodescendent a Espanya: Identitat i accés a drets” la investigació té per objectiu proporcionar una primera aproximació a la població africana i afrodescendent que resideix a Espanya, als seus perfils sociodemogràfics i culturals, les seves necessitats, les seves experiències de discriminació, així com les seves contribucions a la societat.

Per tal que l’estudi obtingui resultats representatius, es fa necessària la participació del major nombre possible de persones, i és per aquest motiu que l’Ajuntament de Barcelona es fa ressò del projecte i anima a totes les persones que compleixin els requisits i que així ho desitgin, a col·laborar en el projecte a través de dues enquestes: una primera enquesta dirigida a representants d’entitats que atenen persones africanes i afrodescendents, i una segona enquesta adreçada a persones africanes i afrodescendents.

Els qüestionaris han estat elaborats per diferents persones africanes i afrodescendents expertes en la matèria, i estaran disponibles fins el proper 13 de novembre. Tal com detallen els responsables de l’estudi, totes les respostes obtingudes seran tractades de forma anònima i sota la confidencialitat més estricta.

Amb tot, la informació que es reculli ajudarà a dissenyar polítiques d’actuació que millorin la convivència i l’accés a drets.

Comparteix aquest contingut