Esteu aquí

Torna

#CelebremBCN amb tot un any de festes i diversitat cultural

Publicat el dt., 12/02/2019 - 08:00

Diversitat cultural. Calendari anual de les principals festivitats i celebracions organitzades a la ciutat per entitats de persones migrades.

Barcelona es caracteritza per la seva identitat diversa. Per això, quan el veïnat de diferents orígens i contextos culturals està de celebració, tota la ciutat està de festa.

La segona edició de la campanya #CelebremBCN tornarà a visibilitzar durant 2019 la riquesa d’orígens i d’experiències vitals que conviuen a Barcelona. A través d’un calendari en permanent actualització, es recolliran i difondran algunes de les principals celebracions organitzades pels veïns i veïnes d’origens i contextos culturals diversos.

Aquestes festes, obertes a tot el veïnat, són un espai de coneixement mutu i diàleg intercultural. Són també una manera d’exercir drets de ciutadania, com els drets culturals i el dret a la ciutat i a l’espai públic, ja que moltes de les celebracions es desenvolupen als carrers de la ciutat.

Tot un any per celebrar la diversitat cultural

El passat 2 de febrer es va donar el tret de sortida a la programació de “#CelebremBCN. Festes i diversitat cultural” de 2019 amb la celebració de l’Any Nou Xinès, als voltants del Passeig de Lluís Companys. Durant la primera meitat de l’any celebrarem també l’arribada de l’Any Nou tailandès i bengalí, a més de l’Iftar musulmà i algunes festivitats filipines i de l’Uruguai,

Durant el segon semestre, el protagonisme recaurà sobre les celebracions dels veïns i veïnes originàries de Centreamèrica i Sud-amèrica. Hi haurà també activitats relacionades amb els Dies Nacionals del Pakistan, l’Índia i Ucraïna, el festival hinduista dels carros Ratha Yatra o el Festival Afrocanya.

#CelebremBCN aposta per un model de ciutat inclusiva on les diversitats es reconeixen, es respecten i dialoguen entre elles per seguir construint una Barcelona de tots i totes. L’any passat, aquest programa va visibilitzar 25 festivitats diverses que van generar espais de trobada per a comunitats originàries d’arreu del món que han fet de Barcelona la seva llar.

Durant nou mesos, els barris de Barcelona van acollir festivitats de tipus cultural, tradicional, religiós i nacional amb un denominador comú, la creació d’espais comunitaris i intergeneracionals on poder connectar les diferents arrels culturals amb la ciutat que s’ha escollit per viure.

 

Comparteix aquest contingut