Esteu aquí

Cinefòrum 10D: Algorismes i drets humans, contradicció o oportunitat?

CINEFÒRUM. Cinefòrum sobre drets digitals el dia 10 de desembre a les 18h al Canòdrom.

El 10 de desembre és el Dia Internacional dels Drets Humans i ho celebrem amb un cinefòrum per reflexionar sobre com l’ús d’algorismes i intel·ligència artificial està afectant els nostres drets fonamentals.

La digitalització abraça cada vegada més àmbits de la vida, com hem vist amb la pandèmia. Privacitat, accés a serveis públics, relació amb l’àmbit laboral, la llibertat de premsa, l’accés a la justícia… Aquest fet té un impacte directe en l’exercici, la defensa i la garantia dels drets humans.

Projectarem un fragment del documental The Social Dilemma. Produït per Jeff Orlowski i estrenat el 2020, explora els perills de les xarxes socials a través dels testimonis de persones que van estar al capdavant de la creació de les principals plataformes utilitzades avui dia. El disseny usat a les xarxes, i els algoritmes que les fan funcionar, generen addiccions i modifiquen la nostra forma de pensar així com les nostres emocions.

La taula rodona: Algorismes i drets humans, contradicció o oportunitat?

Com podem assegurar que els algoritmes i l’IA respectin els drets humans i que no generin més discriminacions i desigualtats? En aquesta taula parlarem amb expertes de la ciutat en l’àmbit de la tecnologia i les discriminacions per entendre els principals reptes que plantegen els algorismes. Repassarem els drets que es poden veure afectats si s’empren aquestes tecnologies de forma esbiaixada, i ens endinsarem en les propostes que existeixen per posar-les al servei dels drets i de la ciutadania.

Taula rodona amb expertes en algorismes i tecnologies de la informació, integrada per:

  • Karma Peiró, periodista especialitzada en TIC
  • Ariadna Romans, politòloga i membre d’Algorights
  • Modera Enric Borràs, periodista
Quan?

On?

Serà presencial al Canòdrom, Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica: Carrer de Concepción Arenal, 165, 08027 Barcelona. Podeu trobar les indicacions per arribar-hi en aquest enllaç.

Us hi esperem!

Comparteix aquest contingut