Esteu aquí

Covid-19: Noves formes de discriminació

Xerrada virtual. Nova activitat del cicle mensual Parlem de Drets, impulsat pel CRDH.

Parlem de Drets

 

La pandèmia de la Covid-19 ha transformat la realitat en què vivim, tant en l’àmbit local com el global. Aquesta transformació, amb noves rutines i restriccions, ha agreujat en molts casos les desigualtats preexistents i n’ha creat de noves. 

En aquest nou context, i especialment ara que el procés de vacunació ja s’ha iniciat en molts llocs del món, se’ns plantegen moltes preguntes lligades a la protecció dels nostres drets.

Quines implicacions pot tenir un possible “passaport Covid” en noves formes de discriminació? A partir d’ara, la mobilitat serà un privilegi? Com afectarà això a les migracions i el refugi? 

I, per altra banda, ara que vivim un món on duem a terme gran part de les nostres activitats personals i laborals en aplicacions i espais virtuals: com podem saber qui està recopilant les nostres dades i quin ús n’està fent? Hi ha alternatives ètiques i responsables que garanteixin millor els nostres drets?

Per tal d’abordar el tema, el Centre de Recursos en Drets Humans organitza el proper 26 d’abril, a les 18 hores, una trobada virtual del cicle Parlem De Drets amb:

  • Manuela Battaglini, experta en ètica digital i consellera delegada de Transparent Internet.
  • Blanca Garcés, investigadora sènior de l’àrea de migracions del CIDOB
  • Amb la moderació d’Irene González Pijuan, tècnica d’incidència en serveis públics i membre del col·lectiu Salut, Drets, Acció.

Us convidem a fer inscripció prèvia a través del correu electrònic inscripcions.crdh@bcn.cat.

Us hi esperem!

Comparteix aquest contingut