Esteu aquí

El CRDH i Solidaritat UB promouen la recerca en Drets Humans al Batxillerat

Una presentació de la tasca del CRDH i un col·loqui amb alumnes que estan fent el treball de recerca sobre Drets Humans són les activitats que s'han organitzat.

El programa “Recerca per a la Ciutadania Global” de la Fundació Solidaritat UB organitza activitats de suport als centres educatius de batxillerat per tal de promoure treballs de recerca que eduquin en Drets Humans i ciutadania global.

És el segon any que des de la Fundació Solidaritat UB compten amb el suport del Centre de Recursos en Drets Humans (CRDH) per a guiar l’alumnat interessat a fer el seu treball sobre alguna temàtica relacionada amb Drets Humans.

Concretament, el CRDH ha participat en la sortida que l’alumnat de 1r de Batxillerat de l’INS Verdaguer ha fet al Districte de Ciutat Vella. L’objectiu principal és que l’alumnat observi el seu entorn i pensi: “sobre quines qüestions puc fer el treball de recerca en clau de justícia global?” A més, busca que l’alumnat conegui el teixit associatiu del districte i que el treball de recerca es vinculi amb l’entorn a partir de situacions diàries de la ciutat.

Així doncs, des del Centre de Recursos en Drets Humans s’ha presentat la tasca del centre, s’ha donat a conèixer l’Informe de l’Observatori de les Discriminacions a Barcelona i s’han vinculat les discriminacions que pateixen algunes persones o col·lectius a Barcelona amb possibles temàtiques de recerca per l’alumnat.

L’altra activitat coorganitzada entre Solidaritat UB i el CRDH ha estat un col·loqui entre estudiants de 2n de Batxillerat que fan el seu treball de recerca sobre racisme i dret a migrar i una especialista en Drets Humans.

L’alumnat ha explicat les seves investigacions, ha plantejat dubtes i ha obtingut un retorn molt interessant per part de l’especialista. Alguns dels temes tractats han sigut les dificultats amb què s’han trobat fent el treball de camp o en l’anàlisi de dades.

Les temàtiques escollides per a les recerques de l’alumnat participant són les experiències racistes a l’institut, la prevenció de la mutilació genital femenina o el racisme institucional en el sistema judicial, entre d’altres.