A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Esteu aquí

Obert el nou centre d’atenció social per a persones provinents d’Ucraïna

Serveis socials. L’equipament està situat al passatge del Dos de Maig i atén les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana.

El nou equipament d’emergències socials està destinat a cobrir les necessitats de les persones refugiades provinents d’Ucraïna. El centre té la funció d’unificar tota l’atenció social a la comunitat d’aquest país, està situat al passatge del Dos de Maig i atén les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana.

El nou equipament atén les persones refugiades que estan acollides a casa de familiars i coneguts, o bé que s’han establert a la ciutat, i dona allotjament a les persones que arriben a la ciutat a partir de les 19.00 hores i no tenen on estar-se fins que poden ser redirigides al circuit estatal d’acollida i al dispositiu de la Fira de Barcelona.

L’obertura del centre permet que el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), que fins ara estava fent aquest tipus d’atencions, quedi disponible per a qualsevol altra emergència que es pugui produir a la ciutat.

L’equipament està plenament adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, disposa de vuitanta places d’allotjament i ofereix servei d’esmorzar, dinar i sopar. Està dirigit per professionals del mateix CUESB i, a més, ofereix prestacions de cobertura de necessitats bàsiques per a les famílies allotjades en habitatges particulars, com ara targetes moneder per poder comprar productes d’alimentació i cobertura de necessitats farmacèutiques o de roba, mentre esperen que s’activin ajuts estatals concrets. També disposa d’un servei de consigna, un espai de ludoteca i un servei de traducció.

Els serveis municipals ja han fet prop de 4.300 atencions

Des de l’inici de la guerra, tant el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona com el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) han adaptat els serveis per atendre les persones ucraïneses. Des d’aleshores han fet gairebé 4.300 atencions, comptant-hi les 2.602 del CUESB i les 1.667 del SAIER.

A més, el SAIER realitza sessions diàries d’acollida per informar les persones arribades dels serveis a la seva disposició, com ara els serveis sanitaris i el dret a l’empadronament i a l’escolarització de menors, i per resoldre dubtes. A aquests serveis cal afegir-hi 720 sessions grupals específiques en orientació jurídica, sobretot pel que fa als tràmits per optar a la protecció internacional.

Finalment, el Servei d’Orientació i Acompanyament a Persones Immigrades (SOAPI) ha començat a organitzar sessions d’acollida específica als barris de la ciutat per facilitar el coneixement de les persones nouvingudes de la realitat de la zona on resideixen.

Una ciutat oberta i acollidora

A més dels esforços municipals per donar suport a les persones que fugen del conflicte d’Ucraïna, prop de nou-cents veïns i veïnes de Barcelona ja s’han ofert com a voluntaris per col·laborar amb l’acollida de les persones arribades a la ciutat, a través del web ciutatrefugi.barcelona. Les persones inscrites participen en sessions de formació per conèixer el context d’arribada de les persones provinents d’Ucraïna i informació general del context migratori a la ciutat de Barcelona i els drets i deures que tenen com a persones voluntàries.

Comparteix aquest contingut