Esteu aquí

Reprenem el cicle ‘Interculturalitat LGTBI. Diàlegs per a una memòria plural’!

A la tardor continuem amb algunes de les activitats del cicle que vam organitzar conjuntament amb el Centre LGTBI de Barcelona i que vam haver de suspendre per la Covid19.

#InterculturalitatLGTBI pretén reflexionar i debatre sobre diverses realitats que afecten a les persones LGTBI racialitzades i/o migrants, per tal d’avançar en la construcció d'una memòria plural que incorpori una mirada intercultural i visibilitzi aquest col·lectiu, principalment en el context de la ciutat.

Mitjançant diversos formats, es treballaran qüestions com l’impacte de l’homonacionalisme sobre la cultura, els discursos polítics o els sistemes d’acollida; la invisibilització de les persones gitanes dins la comunitat LGTBI; les lluites trans als països llatinoamericans; els feminismes negres, o la intersecció entre lesbianisme i negritud.

Club de lectura i nous tallers

El Centre LGTBI donarà continuïtat al club de lectura que ha anat desenvolupant des de la seva obertura. L’encarregat de dinamitzar-lo serà Diego Falconí Trávez, advocat i doctor en teoria de la literatura i literatura comparada. Falconí ens proposa llegir i comentar textos sexodissidents dels segles XX i XXI provinents de l’Amèrica Llatina. L’objectiu és apropar literatures poc conegudes en l’àmbit català i realçar diverses problemàtiques de raça, classe, etc.

A cada sessió, a més d’analitzar els diferents fragments previstos, farem un recorregut analític i polític per apuntalar les lectures al voltant del gènere i la sexualitat: feminismes, estudis gais i lesbians, teories queer/cuir, estudis marietes…

Les trobades es podran seguir per Zoom.

Per la seva banda, T.R.A.U.M.A (Escriptures Trans de Resistències contra l’Amnèsia: Utopies, Migracions i Anormalitat) oferirà un nou taller d’escriptura conduït per Duen Sacchi i Magda De Santo. Us convidaran a crear narratives a partir de l’experiència de la diàspora i la migració, utilitzant com a referència les creacions d’artistes, investigadorxs, curadorxs, activistes, escriptorxs i creadorxs de la comunitat travesti, trans, queer/kuir/cuir.

Les veus narratives de T.R.A.U.M.A ens portaran a casa i ens traslladaran, també, a altres llars possibles. Potser, fins i tot, a la comunitat somniada que viu a la casa de la diferència d’Audre Lorde.

El curs es podrà seguir a través de Zoom.

Espais de diàlegs

Amb la col·laboració de l’Espai Avinyó, el Centre LGTBI serà la seu d’una xerrada sobre l’exotització orientalista en la cultura visual i escrita homoeròtica, a càrrec de Diana Al-Rahmoun, filòloga i traductora, professora a Blanquerna i investigadora en dissidències sexuals i de gènere al món àrab-islamitzat antic.

L’activitat tindrà lloc dimarts 27 d’octubre, a les 18.30 h. Serà presencial amb registre previ, i en streaming a través del canal de Youtube del Centre LGTBI.

Encetarem el mes de novembre amb una conversa en què Miryam Amaya, activista kalí gitana, i Iñaki Vázquez, activista gitano dissident sexual, reflexionaran sobre la invisibilització de la realitat de les persones gitanes dins la comunitat LGTBI.

La xerrada podrà seguir-se el dimarts 10 de novembre, a les 18.30 h, a través de YouTube.

Quines són les dificultats i problemes que afloren durant l’acollida de les persones refugiades LGTBI+? Per tancar el cicle de xerrades, l’associació ACATHI oferirà un espai per pensar com es tracten les dificultats que té l’asil LGTBI. Per fer-ho, comptarem amb la presència de professionals d’aquest àmbit i testimonis reals.

L’activitat tindrà lloc dimarts 17 de novembre, a les 18.00 h, i es podrà seguir per reproducció en línia al canal de Youtube del Centre LGTBI.

Podeu consultar el programa definitiu al web centrelgtbi.barcelona.

Per a totes les activitats cal fer inscripció prèvia a info@centrelgtbibcn.org.

Us recordem que podeu consultar les activitats prèvies del cicle a través del nostre canal d’IVOOX. Informar-vos també que, en aquesta ocasió, seguirem enregistrant els debats, per tant, us animem a subscriure-us al nostre canal!