Esteu aquí

Sessió Jekhipé Romaní del Cicle de violències i resistències del grup de treball de formació de la XBCNA

El 28 de novembre va tenir lloc la primera sessió titulada Jekhipé Romaní (Resistència Romaní) del Cicle de violències i resistències del grup de treball de formació de la XBCNA.

El 28 de novembre va tenir lloc la primera sessió titulada Jekhipé Romaní (Resistència Romaní) del Cicle de violències i resistències del grup de formació de la XBCNA, que es va centrar en la discriminació que pateix el poble gitano en l’accés al món laboral.

Durant l’acte, la Fundación Secretariado Gitano va fer un recorregut on es va posar en context la història de violència exercida cap al poble gitano a l’àmbit laboral, i com això ha propiciat el treball als mercats ambulants com a forma de resistència i forma de vida.

També es va acollir una taula rodona on van participar el Miquel Àngel Gómez, prospector i intermediador laboral i responsable de autoocupació en la Fundación Secretariado Gitano; Juan Fajardo, president de l’Associació Gitana de Bon Pastor i secretari d’Acció Social, i Nia Santiago, que porta una marca de roba a través de xarxes socials.

Al llarg de la sessió, es van tractar temes com les dificultats que es troben les persones gitanes a l’hora d’accedir al mercat laboral, la necessitat de professionalitzar la feina dels mercats ambulants, les competències que s’adquireixen i són necessàries en aquesta feina, la necessitat de resignificar les pràctiques tradicionals del poble gitano, i les formes en les quals s’està reinventant aquest sector. 

També vam comptar amb el Daniel Díaz, artista i membre de la Fundación Secretariado Gitano, que es va encarregar de realitzar la relatoria gràfica de la sessió, la qual el grup de treball utilitzarà per elaborar un material formatiu per a la resta de membres de la XBCNA.