Buidem el compostador de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella

19/10/2021 - 12:43 h

El dijous dia 7 d’octubre es va dur a terme una jornada al compostador comunitari de la Fàbrica del Sol on un grup de joves de la Fundació Comtal van garbellar i aprendre sobre el compostatge en el marc de la Setmana de l’Alimentació Sostenible.

A més, van a ajudar a buidar els mòduls del compostador i van poder endur-se a casa el resultat del compostatge per tal de poder fer-lo servir com a terra fertilitzada. 

· Sabies que pots compostar les teves pròpies deixalles orgàniques amb un compstador casolà? 

· I que quasi totes les restes de menjar es poden compostar llevat de les petxines de mol·lusc (musclos, navalles, escopinyes…)

· Els ossos i les closques d’ou es descomponen molt lentament si no es trituren. 

· Les restes cuinades també poden ser compostades tot i que cal anar en compte amb els rsidus caldosos, ja que aporten molta humitat. 

Tot allò de més que vulguis saber ho trobaràs a la Guia per fer un compostador casolà! 

I a més a més, si vols saber on poder anar a buscar compostatge per al teu hort o balcó urbà consulta la Xarxa de Compostadors Comunitaris del Mapa Barcelona + Sostenible! 

L’acció de buidatge del compostador també es va dur a terme per tal d’acollir les restes orgàniques dels dinars comunitaris de la Setmana de l’Alimentació Sostenible que es duu a terme del 14 al 24 d’octubre a la ciutat. 

Durant aquests 11 dies s’organitzen a Barcelona activitats, tallers, jornades, espectacles i esdeveniments en el marc de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible per a fomentar les dietes saludables i accessibles per a tothom amb la finalitat d’impulsar economies alimentàries locals i sostenibles.