En la campanya anterior, realitzada del 10 al 16 de febrer, es van fer un total de 2.425 proves d’alcoholèmia, amb un 4,1% de resultats positius, i 170 drogotests, amb un 34,7% de resultats positius.
Per tal de reduir tant la sinistralitat viària com el nombre de víctimes de trànsit, és necessari incidir en la correcció de les conductes de risc, com són la conducció amb nivells d’alcohol superiors a les taxes permeses o sota els efectes de substàncies estupefaents.
És per això que la Guàrdia Urbana activa diverses vegades l’any campanyes de control d’alcohol i drogues com la que comença avui i acaba diumenge, d’acord amb la planificació del Servei Català de Trànsit i coincidint en aquest cas amb la revetlla de Sant Joan.
En aquests controls s’incideix especialment en la realització de proves d’alcoholèmia i drogues al col·lectiu de conductors de motocicletes i ciclomotors, a causa de l’elevat índex de sinistralitat que presenta.
En aquest sentit, el Pla local de seguretat viària 2019-2022 estableix tretze indicadors prioritaris que actuen per reduir la sinistralitat, i un dels objectius d’aquests indicadors és baixar de l’1% els positius d’alcoholèmia en els controls preventius aleatoris.
A més, i amb independència dels equips assignats específicament a la campanya, totes les patrulles de servei a la via pública intensificaran la detecció de conductes infractores relacionades amb aquest objectiu.