Diversificació curricular
L’objectiu dels programes de diversificació curricular respon a una perspectiva de millora pel que fa a l’abandonament escolar, el fracàs i l’absentisme, donant una resposta individualitzada a l’alumnat de tercer i quart d’ESO que requereix un temps i un espai de maduració personal per definir el seu itinerari formatiu o professional. L’alumnat ha d’aconseguir entendre com funciona un entorn laboral concret, la qual cosa proporciona un estímul per continuar els estudis. Es coneix de primera mà entorns i perfils professionals ben diversos, fet que contribueix a l’orientació acadèmica professional que es dona des dels centres de secundària.
Pel que fa a l’organització, comporta el treball amb un grup de deu o dotze alumnes, que fan, en blocs de 10 hores cada un i setmanalment:
- Estada formativa a l’empresa o entitat
- Àmbit pràctic
- Àmbit lingüístic-social i àmbit cientificotecnològic
- Àmbit curricular
- Grup ordinari i tutorial
Aquesta oferta educativa requereix la participació activa d’empreses o comerços establerts al territori del districte de Sant Martí que estiguin compromeses amb el territori i amb vocació per contribuir i donar suport a la tasca educativa dels joves del barri.
Durant el curs 2014-2015 dos centres del districte de Sant Martí han fet les primeres estades i està previst que el curs 2015-2016 s’implanti a 4 centres amb un total de 40 alumnes repartits en 30 entitats, aproximadament.