Aquí podeu consultar les més de 80 obres presentades al III Premi Jove de Còmic Sant Martí per la prevenció i erradicació de la violència masclista – convocatòria 2017.

El Jurat de la convocatòria 2017, ha estat format per: el regidor del Districte i president del Jurat, el sr. Josep Maria Muntaner; la sra. M. Teresa Cornadó, membre del Consell de dones del Districte; la sra. Olga Ariso, de la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona; la sra. Carme Lleó. Representant   del Secretariat del CJB; el sr. Diego Marchante, artista visual i membre de l’equip docent de la Facultat de Belles Arts de la UB; Anna Manaia, impulsora, entre d’altres, de la fanzinoteca feminista XOXOXO; la sra. Laia Arquero Claramunt, membre l’ Associació Professional d´il ·lustradors de Catalunya i Premi Junceda 2016 i Sara Barrientos, membre de Candela, entitat referent en la sensibilització envers  el sexisme.

Categoria A (de 16 a 25 anys)

Daira Esther Butron Vega

Premi Jove de Còmic Sant Martí 2017 per ser l'obra que millor contribueix, a través del llenguatge del còmic, a donar visibilitat a les violències que impacten en la construcció del gènere, el sexe i la identitat, des d'una perspectiva interseccional, amb extremada delicadesa i sensibilitat.

Alexandra Díaz Hage i Paula Díaz Hage

Premi del Públic.
Menció especial del Jurat  pel seu potencial de sensibilització en plasmar gràficament la genealogia i el cicle de les violències de gènere des d’una perspectiva global.

Adriana Gonzalez Verdera

Menció especial del Jurat  pel seu abordatge dels estereotips, discriminacions i violències de gènere des de l’optimisme i a través d’una estètica i narració reivindicativa, fresca i divertida.

Elisabet Nel·lo Tubau

Menció especial del Jurat  per la seva originalitat, impacte visual i missatge clar i directe al voltant de les múltiples violències masclistes.

Categoria B (menors de 16 anys)

Hugo Sanz Benito

Premi Jove de Còmic Sant Martí 2017, per  l’obra que millor contribueix a trencar els estereotips  que fonamenten la violència masclista i en especial a l’apoderament de les dones.

Giulliana Nicole Diaz Quiñe, Esmeralda Voicu, Nalaya Mateo del Val i Matthew Ibañez Riego

Premi del Públic.
Menció especial per a la seva potencia comunicativa i expressivitat gràfica, i la seva capacitat de sensibilització al mostrar els  mecanismes de control  que actuen en les situacions de violència , així com  la capacitat de resiliència i apoderament de les dones, fruit del treball en equip.

Aina Guillamón Trabado i Sandra Hermosilla

Menció especial del Jurat  per la seva representació no estereotipada d’una dona irreverent i trencadora i el seu missatge fresc, desacomplexat i “empoderant”.

Sonia Pau Leon

Menció especial del Jurat  per la potent representació de la seva protagonista, una estètica estimulant i una narració atractiva al servei de la denúncia dels estereotips de gènere.

Gisèle Sornoza Villareal i Sara Alibau Segovia

Menció especial del Jurat per la reflexió al voltant de les imposicions socials i la representació positiva i entranyable d’un personatge no estereotipat que trenca amb la dualitat de gènere.