Millores a la xarxa de telefonia mòbil i cobertura 5G a la franja litoral

29/08/2024 - 12:45 h

Amb motiu de la Copa Amèrica s’han fet actuacions de millora de la capacitat de la xarxa de telefonia mòbil als barris de la Vila Olímpica i el Poblenou. Les infraestructures desplegades es mantindran un cop finalitzada la prova esportiva.

Davant la previsió d’una elevada demanada de capacitat de xarxa de telefonia mòbil durant la celebració de la Copa Amèrica de Vela, l’Ajuntament de Barcelona ha treballat amb les operadores de telefonia mòbil per millorar la capacitat de la xarxa de telefonia mòbil al front litoral.

Totes les actuacions van a càrrec de les operadores de telefonia mòbil sense cap despesa associada a l’Ajuntament i, un cop finalitzi la prova a finals d’octubre, es mantindran les infraestructures suposant una millora pel veïnat dels barris de la Vila Olímpica, el Poblenou i la Barceloneta així com per la ciutadania que faci ús regular de les platges i la façana marítima.

Els barris de Sant Martí comptaran amb dues actuacions destacades. D’una banda, la instal·lació de diverses estacions base de telefonia mòbil a la delegació territorial de l’Agència Espanyola de Meteorologia, edifici molt proper al cantó de llevant del Port Olímpic, que permetrà descongestionar l’estació base més propera, situada a l’edifici de capitania del Port. Aquest emplaçament és clau per a la nova Fan Zone del passeig marítim del Bogatell i també per a la cerimònia d’inauguració de la Copa Amèrica del proper 10 d’octubre. D’altra banda, al districte també s’incorporen dos sistemes de distribució d’antenes als bàculs d’enllumenat del passeig Marítim del Bogatell, davant la platja.

Al barri de la Barceloneta, a Ciutat Vella, es duran a terme les següents instal·lacions: una base de telefonia mòbil al Club Natació Atlètic Barceloneta, antenes innovadores de telefonia mòbil (small cells) als bàculs d’enllumenat del passeig Marítim de la Barceloneta i sistemes de distribució d’antenes als bàculs d’enllumenat del passeig marítim de la Barceloneta.

Cobertura 5G

Els desplegaments que es faran als passeigs marítims són especialment innovadors i han de servir per definir el tipus de desplegament de la cobertura 5G per a la resta de la ciutat. Una xarxa de telecomunicacions moderna i preparada per servir la ciutadania, les empreses i els grans esdeveniments ajudarà a posicionar Barcelona com un dels hubs tecnològics del sud d’Europa.