Els Bombers de Barcelona disposaran d'un nou local al Port Olímpic

30/08/2024 - 12:35 h

El nou local dels Bombers de Barcelona al moll de Recer del Port Olímpic està destinat a les tasques que el Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament realitza durant la campanya litoral.

Les instal·lacions del Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) dels Bombers de Barcelona a la zona del Port Olímpic es milloraran amb un nou espai de gairebé 60 metres quadrats.

Des d’aquest nou punt logístic, aquest dispositiu especialitzat portarà a terme les actuacions associades a la campanya litoral que realitza el cos i facilitarà una millor cobertura de la zona del litoral de la ciutat.

El dispositiu està especialment orientat a una ràpida intervenció en la zona de bany, de la zona portuària i de la zona municipal d’esculleres i zones de risc. A més, la col·laboració amb altres cossos d’intervenció marítima serà ràpida.

Des de l’inici de la campanya litoral d’enguany els Bombers han realitzat 76 actuacions preventives amb les embarcacions i 6 assistències tècniques. També han extingit un incendi en un vaixell de pesca al moll de Pescadors i han hagut d’intervertir en 8 salvaments, entre d’altres actuacions.

El grup de salvament aquàtic dels Bombers de Barcelona està format actualment per 36 persones, 10 de les quals són comandaments. Igualment, el servei disposa de tres embarcacions, una de les quals adquirida recentment.

Més informació