Konsulta’m amplia el suport psicològic a la població adulta

07/01/2022 - 11:11 h

Sanitat i salut. El servei municipal gratuït atendrà també la ciutadania de més de 22 anys en sis districtes de la ciutat.

A partir del 10 de gener el nou servei Konsulta’m +22 estarà operatiu als districtes de Sant Martí i Sant Andreu i durant el primer trimestre del 2022 s’ampliarà a quatre districtes més

El servei municipal gratuït, fins ara adreçat a joves i adolescents, atendrà també la ciutadania de més de 22 anys als sis districtes de la ciutat amb més desigualtats en salut mental. Aquests sis districtes presenten col·lectius amb més vulnerabilitat, relacionada amb qüestions socials i econòmiques que, de retruc, deriven en pitjors indicadors de salut i, específicament, de salut mental.

Amb l’objectiu d’arribar a les persones amb més dificultats per accedir als serveis de salut mental, Konsulta’m +22 treballarà directament amb els professionals de la comunitat que estan en contacte directe amb les persones destinatàries del programa, com per exemple serveis socials, escoles d’adults, oficines d’habitatge, programes d’inserció laboral i oficines de suport a la tramitació d’ajuts. De la mateixa manera que Konsulta’m, el nou servei no requerirà cita prèvia.

A Sant Martí, els espais Konsulta‘m estan ubicats als Casals de Barri La Llacuna (c. Bolívia, 49) i Verneda (c. Santander, 6). El telèfon de contacte és el 600 460 754 i el correu electrònic: konsultam_SM@parcdesalutmar.cat. Els horaris d’atenció són:

Casal de Barri La Llacuna
1r, 3r i 5è dimecres de mes, de 16 a 20 h

Casal de Barri La Verneda
2n i 4t dimecres de mes, de 16 a 20 h

El servei Konsulta’m va néixer fruit del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022 per atendre els malestars emocionals i psicològics de persones d’entre 12 i 22 anys que necessiten una resposta especialitzada, àgil i immediata. El patiment psicològic s’ha agreujat arran de la crisi sanitària de la covid-19 tant en població jove com adulta, i cal posar el focus no només en el tractament, sinó també en la prevenció i detecció dels símptomes.

Finançat íntegrament per l’Ajuntament de Barcelona, disposa d’un equip de professionals de la psicologia, del treball o l’educació social i de la infermeria comunitària, i està vinculat també als centres de salut mental d’adults (CSMA) per poder-hi derivar els casos que ho requereixin.