Lliurats els guardons de la 60a edició dels Premis Sant Martí

14/11/2022 - 20:09 h

L'Auditori Sant Martí va ser l'escenari que va acollir la 60a cerimònia dels Premis Sant Martí en la qual es van entregar tres premis i set medalles.

La cerimònia dels 60ns Premis Sant Martí va tenir lloc divendres 11 de novembre, diada de Sant Martí. S’hi van entregar tres premis en les modalitats Individual, Col·lectiu i Promoció Econòmica; tres medalles temàtiques, Món de Treball, Justícia Social i Cultura; i quatre medalles commemoratives, tres de Bronze i una d’Or.

L’acte, que es va celebrar a l’Auditori de Sant Martí, va ser emès per streaming i seguit en directeper tota la ciutadania dels barris de Sant Martí, va ser conduït per la periodista Ruth Jiménez, amb la col·laboració de l’actriu d’improvisació Rocío Raval. Les intervencions artístiques van fer-les el cantautor Guillem Bautista i Aitor Penak. A més, el pianista Martí Castelló va posar fil musical a cada lliurament de guardó.

La presidenta del Consell de Districte, Marilén Barceló, va donar la benvinguda a l’acte anunciant els guanyadors i guanyadors d’aquesta seixantena edició. De la seva banda, el regidor del Districte, David Escudé, el va cloure ressaltant la feina de les entitats i veïns i veïnes: “Al llarg d’aquests 60 anys vosaltres heu sigut la raó de ser de la nostra feina. Amb la vostra crítica constructiva feu que avancem”.

La cerimònia va comptar amb servei d’interpretació de llenguatge de signes i subtitulat en directe, es pot visualitzar a posteriori a través del canal YouTube del Districte de Sant Martí (vegeu l’espai Més informació).

PREMIS SANT MARTÍ 2022
PERSONES I ENTITATS GUARDONADES

Premi Sant Martí, modalitat individual
Sra. Montserrat Pocurull Pato
Pel seu recorregut com a esportista i impulsora d’innombrables iniciatives a redòs del Club d’Atletisme Kanaletes i la Fed. Coord. d’Entitats del Poblenou.
A proposta de la Fed. Coordinadora d’Entitats del Poblenou.

Premi Sant Martí, modalitat col·lectiva
Centre d’Estudis de Sant Martí de Provençals
Per la seva perseverança i dedicació per protegir i difondre el patrimoni històric i artístic dels barris de la Verneda de Sant Martí.
A proposta l’Assoc. de Veïns i Veïnes de Sant Martí de Provençals.

Premi Sant Martí, modalitat de Promoció Econòmica
Revista “El Poblenou”, de l’Assoc. de Veïns i Veïnes del Poblenou.
Per la seva tasca reivindicativa i de promoció de la vida associativa, entesa com a impulsora dels aspectes relacionats amb la dinamització del barri.
A proposta de la Fed. Coordinadora d’Entitats del Poblenou.

Medalla Sant Martí, modalitat del Món del Treball
Pastisseria Maresma
Per la seva constància en la qualitat en l’elaboració de productes de pastisseria de tota la vida des del barri del Besòs i el Maresme.
A proposta de l’Assoc. de Veïns i Veïnes Barri del Maresme.

Medalla Sant Martí, modalitat de Cultura
Sr. Robert Nebot i Chiva
Per la seva constància a l’hora de recollir en imatges l’esdevenir de tot un barri al llarg dels anys a redòs de diverses entitats del barri.
A proposta de la Fed. Coordinadora d’Entitats del Poblenou.

Medalla Sant Martí, modalitat de Justícia Social
Sra. Sonia Rodríguez
Per la seva perseverança per l’accessibilitat dels espais públics, com a membre de la vocalia de diversitat funcional de l’Assoc. Veïnal de Sant Martí de Provençals.
A proposta l’Assoc. de Veïns i Veïnes de Sant Martí de Provençals.

Medalla commemorativa d’Or
Església Evangèlica de Betlem, pels 150 anys de la fundació
A proposta de la Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa

Medalla commemorativa de Bronze
Escola Dovella
, pels 50 anys de la fundació
Assoc. de Veïnat de Sant Martí de Prov., pels 50 anys de la fundació
Assoc. de Veïnat del Poblenou, pels 50 anys de la fundació
A proposta pròpia

Sant Martí, 60 anys de reconeixement veïnal

Els Premis Sant Martí és el certamen degà de Barcelona en aquesta voluntat de distingir les iniciatives i les persones que han protagonitzat les accions més destacades durant l’any anterior que han tingut els barris de Sant Martí com a protagonistes.

Al llarg d’aquestes 60 edicions han estat distingides personalitats com el Dr. Josep Trueta o l’escultor Josep M. Subirachs, i entitats com els Castellers de Barcelona, el Foment Martinenc o el Casino de l’Aliança del Poblenou. En l’enllaç del quadre ‘Més informació’ es pot consultar l’elenc complert de persones i entitats que han rebut aquests guardons des de la primera edició.

El Premi Sant Martí és una reproducció en bronze de l’escultura que va dissenyar l’artista Josep Ricart i Maymir, una obra que ha perdurat al llarg de totes les edicions. Josep Ricart, nascut a Taradell i veí del Poblenou des de molt jove i fins a la seva mort, és autor d’una bona colla d’obra escultòrica pública al Districte, en què el monument al Dr. Trueta de la rambla del Poblenou i diverses obres ornamentals situades en edificis de la Verneda i del Besòs.