Talls a la L5 del metro de Diagonal a Vilapiscina durant la Setmana Santa
Durant aquest 2022 es renovaran un total de 3 quilòmetres de via de la línia 5 de metro, fet que permetrà reduir el nombre d’incidències, solucionar el problema de les vibracions que afecten diversos edificis pròxims al traçat, fer el trajecte més confortable i millorar les freqüències properament.
El projecte de renovació de la línia 5 del metro suposa una inversió de 15 milions d’euros i es durà a terme en dues fas per tal de minimitzar l’impacte en els usuaris: per Setmana Santa, del 9 al 18 d’abril entre Diagonal i Vilapiscina, i a l’estiu, del 9 de juliol al 10 de setembre, entre les estacions de La Sagrera i Horta – El Carmel.
Tall de servei durant Setmana Santa
Per obres de millora, el servei de metro de l’L5 quedarà aturat des de l’estació de Diagonal fins a Vilapicina. La resta d’estacions de la línia continuen en servei.
L’objectiu d’aquestes actuacions és renovar un total de tres quilòmetres de via per reduir les incidències i millorar el servei de la L5, preparar-la per incrementar la freqüència de pas en un futur i extreure el material que conté amiant identificat a l’estació de Maragall.
Les Estacions de l’L5 fora de servei del 9 al 18 d’abril, ambdós inclosos son les següents:
- Verdaguer
- Sagrada Família
- Sant Pau | Dos de Maig
- Camp de l’Arpa
- La Sagrera
- Congrés
- Maragall
- Virrei Amat
El metro, la millor alternativa
La millor alternativa per fer aquests trajectes serà utilitzar altres línies de metro que, durant els propers dies es reforçaran al voltant d’un 20% per minimitzar l’impacte en els usuaris i usuàries.
Per exemple, des de Diagonal es recomana utilitzar la L3 per accedir a altres estacions d’intercanvi com Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya i des d’allà agafar la L4, L2 o L1 per accedir a les zones afectades.
En el cas de Verdaguer es recomana utilitzar la L4; en el cas de Sagrada Família la L2; a l’estació de la Sagrera es recomana utilitzar les alternatives de la L1; a Maragall la L4 i a Vilapiscina, anar fins a l’estació de Vall d’Hebron i canviar a la L3.
En els casos de les estacions de Sant Pau – Dos de maig, Camp de l’Arpa, Congrés o Virrei Amat, es recomana recórrer a peu el trajecte fins a estacions properes que, en la majoria dels casos suposa un desplaçament d’entre 6 i 8 minuts. O fer ús del servei especial de bus.
Línies de bus i servei de bus especial
També es reforçaran les línies de bus H8 (Diagonal / La Sagrera) i D50 (Virrei Amat / Verdaguer), que tenen un recorregut complementari al dels trams afectats. A més, hi haurà un servei de llançadora amb 30 autobusos articulats que pararan a prop de les estacions de metro del recorregut afectat.
Funcionarà durant l’horari de servei de metro, però no es garanteix l’enllaç entre el metro i el servei especial de bus en les darreres sortides.
Les persones amb discapacitat i/o mobilitat reduïda tenen prioritat per fer ús d’aquest servei.
Planificar el trajecte amb temps
Es recomana a les persones usuàries del servei de metro que durant els propers dies planifiquen les seves rutes amb antelació. Es pot planificar
el recorregut a TMB App, i tmb.cat, així com al web. Com s’hi va.
Per més informació també es pot contactar amb TMB a través dels seus canals digitals: tmb.cat. i @TMBinfo i telèfon 900 70 11 49.
El 28 de març comença una campanya d’informació a les estacions afectades i punts d’interès i, en aquesta mateixa data, el planificador de viatges “Vull anar” ja inclourà la informació del tall. Totes les alternatives de viatge són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.