S'inicien les reformes interiors dels locals del Balcó Gastronòmic

27/06/2024 - 13:59 h

Els nou restaurants i les tres botigues gastronòmiques que formaran part del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic obriran portes progressivament a partir de mitjans del mes d’agost.

El nou espai de restauració del Port Olímpic es troba en la fase final de la seva construcció. Els projectes d’interiorisme són clau en l’experiència que el Balcó Gastronòmic vol oferir i van ser un dels factors decisius en la selecció dels projectes de restauració que formen part de la nova etapa del port.

Està previst que el nou espai comenci a caminar amb nou restaurants i tres botigues gastronòmiques, que aniran obrint portes progressivament entre finals d’agost i l’interior del port.

Restaurants

  • Sagardi (Cuines del món – innovació)
  • El Tribut (Cuines del món)
  • Pantea by Hermanos Torres (Cuines del món)
  • Cangrejo Loco (Gastronomia blava)
  • Superlocal (Cuina flexitariana)
  • Vraba (Cuina catalana – fusió)
  • Família Nuri (Cuina del mar)
  • Platets (Aperitius)
  • Casa Carmen (Cantina)

Botigues gastronòmiques

  • Faborit (Menjar saludable)
  • Esferic (Gelateria)
  • Les Muns (Empanades)

Arquitectura i sostenibilitat en un espai singular

A banda de l’oferta culinària, un dels atractius del Balcó Gastronòmic és el seu projecte arquitectònic, amb un disseny que afavoreix la creació d’un espai innovador i sense obstacles en diàleg constant amb el mar i el port.

L’avenç dels treballs ja permet descobrir l’estructura dels quatre restaurants superiors, ubicats a un voladís sobre el mar i amb unes vistes privilegiades cap a la platja de la Nova Icària. Al seu voltant, ja s’albiren el passeig, les places i els miradors que configuraran àmplies zones de passeig i estada.

Les obres a la cota port també permeten copsar l’estructura dels nous locals i les àmplies terrasses que facilitaran que el públic visitant visqui la vida portuària de primera mà. A més, l’obertura de la nova zona de restauració a l’entorn està a punt de fer-se realitat gràcies al nou accés que comunicarà el Port Olímpic amb la platja de la Nova Icària i que entrarà en funcionament a finals de juliol.

El Balcó Gastronòmic també és l’espai central d’un dels grans projectes del Port Olímpic en l’àmbit de la sostenibilitat. Sobre els quatre locals del nivell superior ja s’han construït les quatre pèrgoles fotovoltaiques que tant caracteritzaran aquesta àrea. Consten de 1.576 plaques que cobreixen una superfície de 3.560 m2.

Amb aquesta instal·lació, el Port Olímpic es converteix en una de les primeres iniciatives de consum compartit i de quilòmetre zero de Barcelona, que garantirà l’autoconsum del port i el subministrament d’altres equipaments propers gestionats per BSM, com el Zoo i aparcaments.