Promovem l’adopció de gats per combatre la soledat de les persones grans

Benestar animal. Es posa en marxa una acció per promoure l’adopció de gats per part de persones grans usuàries del programa Vincles BCN.

El col·lectiu de persones grans és un dels més afectats per la soledat, i l’actual situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia de la covid-19 ha incrementat aquest sentiment de manera molt considerable, també entre les persones grans, que són, després de les joves, les que més pateixen la soledat.

Enfront el repte que suposa la soledat, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa recentment l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030, per construir bones pràctiques i iniciatives per combatre aquest sentiment. Té l’objectiu de promoure les relacions de qualitat, sòlides i duradores, i de vetllar pel benestar de tots els ciutadans i ciutadanes. El desenvolupament de l’estratègia ha posat de manifest que la tinença d’animals de companyia és una via molt eficaç per reduir la soledat de les persones de més edat.

A la vegada, al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona hi viuen prop de dos-cents animals que esperen una nova llar. Alguns han estat abandonats, d’altres maltractats, i uns pocs hi han anat a parar perquè han perdut la persona que en tenia cura. Especialment, els gats adults són els eterns oblidats: molts d’ells fa anys que viuen confinats al CAACB esperant que algú els doni l’oportunitat de tornar a tenir una família.

Per aquest motiu, des del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona, conjuntament amb la Gerència de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, hem posat en marxa una acció conjunta per promoure l’adopció d’alguns dels nostres gats per part de persones grans usuàries del programa Vincles BCN.

El Tiger, la Greta, el Coffee, l’Arya, la Butterfly, la Pepita, el George, l’Iñigo, el Dante, el Ninu, el Logan, el Trunks i l’Eric esperen trobar una nova llar i ajudar les persones que els adoptin a sentir-se menys soles!