Lectures a l'estadi

El projecte Lectures a l’estadi creix enguany amb la participació del FC Barcelona i de cinc clubs històrics de la ciutat: CE Europa, FC Martinenc, UE Sants, CE Júpiter, UE Sant Andreu. Amb el mateix marc d’objectius i dinàmiques del programa Lectures explosives. Clubs de lectura augmentada, Lectures a l’estadi es configura com un programa de foment a la lectura entre els joves, que proposa l’extensió de la pràctica lectora i els seus efectes més enllà de la pàgina escrita.

A més, el projecte vol vincular els clubs esportius amb els centres d’educació secundària dels seus territoris.

Els clubs obriran els seus espais: auditoris, llotges, graderies, terrenys de joc, vestidors, sales de premsa... per tal d’acollir trobades de joves estudiants de 1r, 3r i 4t d’ESO en les quals comentar i interrogar sobre un llibre prèviament llegit a les persones vinculades als clubs que hi participin i als autors o autores dels llibres llegits. Els llibres sobre els quals es farà un treball previ a les aules per tal de preparar els qüestionaris, tindran relació amb el món del futbol, bé des de la ficció narrativa o des de la crònica periodística.

L’objectiu del programa es vincular la lectura amb l’esport, mitjançant la col·laboració dels clubs, i descontextualitzar els espais futbolístics de la seva funció primera per fer veure als joves que també poden esdevenir un espai d’acollida per a la pràctica del debat i la conversa al voltant dels llibres i la lectura.