Compostar té recompensa

19/11/2020 - 14:41 h

Les restes orgàniques dipositades al compostador comunitari de La Barceloneta s’han convertit en compost d’alta qualitat. Després de més de 8 mesos al compostador, i gràcies a la vostra col·laboració i aportacions, la matèria orgànica està llesta per ser utilitzada com a adob.

Així doncs, ara és moment de recollir els fruits d’aquest esforç col·lectiu. Si has estat dipositant les restes orgàniques al compostador comunitari de la Barceloneta, els dies 23 i 25 de novembre, de 10 a 14 h,  et convidem a venir a La Fàbrica del Sol per recollir una bossa de compost. 

Volem aprofitar l’ocasió per reconèixer i agrair la participació a totes les persones que utilitzeu aquest servei. El compostador comunitari de la Barceloneta és possible gràcies a vosaltres! 

I si encara no utilitzes el servei però t’ho estàs pensant, no dubtis a trucar a La Fàbrica del Sol (932564430) o enviar un correu a: lafabricadelsol@bcn.cat i et facilitarem tots els detalls per iniciar-te en el compostatge comunitari! 

 

El compostador comunitari de la Barceloneta 

Des de fa 3 anys, el barri de la Barceloneta compta amb un compostador comunitari, un servei pensat per tota aquella gent que vol fer compost però no té l’espai o el temps suficient per fer-ne al domicili.

En aquest punt de compostatge comunitari, el veïnat del barri pot dipositar-hi les restes orgàniques que generen a casa. Després del temps corresponent en descomposició i gràcies a la tasca del tècnic responsable del servei, s’aconsegueix transformar aquestes restes de menjar en compost, un adob ideal per a les plantes que creixen en balcons i jardins. 

 

Per saber-ne més

Des de La Fàbrica del Sol et recomanem llegir la Càpsula de Sostenibilitat “El compost és més que un adob” i el Far de Sol (entrevista en profunditat) a Víctor Mitjans “El model de recollida selectiva està estancat”.  

Si vols anar un pas més enllà en el món del compostatge, i tenir el teu propi compostador a casa, consulta la guia  per fer un compostador casolà, elaborada per l’Aula Ambiental de Ciutat Vella.