#RavalKm0 il·lumina la façana de l'Ajuntament de Barcelona durant el Nadal

09/12/2020 - 18:04 h

La instal·lació ‘Abraçades #RavalKm0’, formada per una quarentena d’arcs de llum, mostra imatges de relacions entre el veïnat i treballadors i treballadores del Raval amb fotografies de les edicions de 2016, 2017 i 2018 del projecte. Els llums estaran penjats a la façana de l'Ajuntament del 14 de desembre al 5 de gener. Els dissenyadors Maria Güell i Curro Claret son els autors d´aquesta instal·lació.

 

Les fotografies representades a través dels arcs de llum ens parlen de solidaritat, de la importància de l’acompanyament a la solitud o de la importància de la comunitat, del bon veïnatge o de compartir amb les persones estimades, que avui més que mai són valors tan preuats.

Projecte #RavalKm0

És un projecte comunitari i col·laboratiu, promogut per la Fundació Tot Raval i la cooperativa Impulsem, que sorgeix del treball en xarxa entre entitats, institucions i comerços del barri.

Aquest 2020 celebra la 6a edició. Durant aquests anys ha produït 170 arcs de llum, donant oportunitats formatives a 53 persones i ha generat 32 contractacions temporals a persones en atur, per tal de produir els arcs de llum i l’estampat de les bosses de roba del projecte. S’han pres 130 fotografies amb 450 persones voluntàries entre veïns, veïnes, treballadors i treballadores del Raval

Com ha fet en les anteriors edicions, també il·lumina, durant el Nadal, 15 carrers i espais del Raval amb 81 arcs de llum: carrer Tallers, carrer Robadors (inclosa la plaça Salvador Seguí), carrer Hospital, Rambla del Raval, Mercat de La Boqueria, carrers al voltant de la plaça Universitat (Ronda Sant Antoni, Aribau i plaça Universitat), diferents equipaments del Raval (La Capella, CCCB, MACBA, Arts Santa Mònica, Museu Marítim, Gran Teatre del Liceu, Hotel Espanya, Filmoteca de Catalunya, seu del Districte de Ciutat Vella i UGT.

La il·luminació de la façana de l’Ajuntament es complementa amb una petita mostra gràfica sobre el projecte que es pot visitar gratuïtament a l’espai de les Cavallerisses del consistori.

Enguany, com a novetat, a la Rambla del Raval s’hi han penjat banderoles que mostren les fotografies de veïnat i treballadors i treballadores del barri representats en els arcs que la il·luminen.