El veïnat del Raval farà una òpera amb el Liceu

02/02/2021 - 16:26 h

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona estrenarà la temporada 2022-23 l'òpera 'La gata perduda', una òpera cocreada amb el veínat i entitats del barri del Raval que se emmarca dins de la iniciativa Opera Prima, una nova línia de creació artística comunitària del teatre.

Des del setembre de 2018, els coordinadors de la iniciativa, juntament amb el Districte de Ciutat Vella i la Fundació Tot Raval treballen per implicar al teixit associatiu del barri al projece. Hi participaran, entre d’altres el Taller de Músics, l’Escola de Músics, Xamfrà (Centre de música i escena del Raval), El lloc de la Dona: Dona Kolors i Dona Gospel, l’Escola Massana, Centre Ocupacional Sínia, Crea Dones, Estel Tàpia, Top Manta, Escola Collaso i Gil, Cor filipí Kudyapi, Androna Cultura, Associació Carabutsí, Filmoteca de Catalunya, CCCB, MACBA, Museu Marítim, Biblioteca del Raval, Arrels Fundació i el Casal dels Infants.

La creació comunitària implica que el barri s’insereix en tot el procés de creació artística, des de la dramatúrgia, la interpretació musical i coral i la construcció tècnica amb un diàleg permanent amb professionals de les diferents àrees.

La gata perduda serà l’òpera comunitària que inaugurarà la temporada 2022/23 del Liceu i comptarà amb un llibret escrit per la dramaturga Victoria Szpunberg. La composició de l’obra, va a càrrec del compositor i cantant Arnau Tordera, veu del grup Obeses.

La trama de l’òpera gira entorn d’un fet inesperat que succeeix en un dels carrers més coneguts del Raval, on es desenvolupa una trama fantasiosa que implica tot el barri

El treball forma part del projecte ‘I+D TRACTION Opera co-creation for a social transformation’, finançat per la Comissió Europea, del cost de 600.000 euros, 400.000 són assumits pels fons comunitaris.