Noves actuacions als espais verds de Ciutat Vella en els propers mesos

14/05/2021 - 11:33 h

Durant els mesos de maig, juny, juliol i agost, al districte es plantaran 66 noves unitats d’arbres i es renovaran 919 m2 de grups de flor.

Tant el darrer quadrimestre del 2020, així com el primer de l’any 2021, Parcs i Jardins ha elaborat diversos plans d’actuació per al manteniment del verd a cada districte. En el cas del darrer període del 2020 els esforços es van centrar en posar la ciutat al dia després de l’alteració causada per l’emergència sanitària. I durant els mesos de gener a abril del 2021, els plans s’han centrat  en actuacions prioritàries de poda d’arbrat i arbustos, neteja i gestió d’escocells o reforç del manteniment en espais verds que utilitzen les escoles com a espai d’ampliació com a conseqüència de la crisi sanitària actual.

Durant els darrers mesos, a tota la ciutat s’han plantat més de 47.000 unitats arbustives i gairebé un miler d’arbres. També s’han fet actuacions de sembra d’escocells i revisions de l’arbrat seguint les directrius que marca el Pla de Risc d’Arbrat.

Pla d’actuació maig-agost 2021

Seguint amb les mateixes directrius, s’han planificat les actuacions que es duran a terme durant els propers mesos. En aquest mapa, podeu consultar les actuacions que es faran a Ciutat Vella.

Actuacions als centres cedits a les escoles: es mantenen les actuacions per reforçar el manteniment d’aquells espais verds que s’han cedit a les escoles per tal que puguin ampliar els seus espais  degut a la situació de crisi sanitària actual.

Retall d’arbusts i tanques arbustives: contempla la poda i el manteniment de xiprers, pitòspors i la retirada d’enfiladisses i herbes invasores.

Actuacions de millora general dels espais que ho requereixin: en aquest cas es faran arranjament de paviments tous, ressembra de gespes, desbrossaments, aportacions de terres i encoixinats, etc.

Actuacions en l’arbrat: aquestes inclouen la plantació de nou arbrat en carrers, jardins i places segons planificació i disponibilitat d’exemplars. També recullen la poda que es farà als arbres dels carrers de la ciutat i el nombre d’arbres que passaran la revisió del Pla de Risc que es realitza bianualment per analitzar l’estat de tots els arbres de la ciutat.

Actuacions als escocells: en aquest cas es farà la neteja manual d’aquells escocells on no es prevegi desenvolupar la vegetació i, en aquells on es contempli deixar-la créixer, es farà una gestió d’aquesta per assegurar-ne el bon creixement així com la sembra de plantes per atraure fauna útil.