El plenari presenta l'actualització del Pla de Veïnatge

21/05/2021 - 12:50 h

L'actualització de la mesura de govern sobre foment de les relacions de proximitat i veïnatge es va presentar ahir al Plenari del Districte. També es va aprovar atorgar les medalles d'honor a les treballadores del CAPs del districte i a l'equip de waterpolo femení del CNAB.

Abans de l’inici de la sessió del Consell de Districte es va presentar el treball realitzat per l’alumnat de l’Escola Sant Felip Neri, que han format part del projecte de participatiu de la ciutadania adolescent. El resultat ha estat un treball col·lectiu plasmat en un video sobre l’experiència de vida a l’espai públic de les adolescents del districte i que ahir van poder compartir amb tothom.

Part Informativa

El Regidor de Districte Jordi Rabassa, va iniciar l’Informe de Regidoria destacant els reptes que comportarà la nova etapa de desescalada de la pandèmia en la que s’està entrant. Va dir que els nous reptes cal afrontar-los col·lectivament i que l’impuls públic ha de ser-ne el motor. En aquest sentit va expressar el seu desencís envers el nou govern de la Generalitat en constatar que àrees importants del nou executiu, responsables de fer polítiques socials i al servei de les persones, estaran en mans de la dreta.

Entre els reptes d’aquesta etapa va esmentar les aglomeracions als carrers, places i platges, la crisi econòmica i la manera com s’han de recuperar les activitats a l’espai públic.

Sobre les aglomeracions que s’han vist darrerament a determinades zones del districte, va fer un agraïment a la feina feta per la Guàrdia Urbana i als dispositius que han desplegat als darrers caps de setmana, especialment a la Barceloneta, per tal de fer complir les ordenances. També va fer una crida a la ciutadania apel·lant a la responsabilitat individual i col·lectiva.

Pel que fa a les conseqüències de la crisi econòmica al districte va dir que cal un gran pacte entre administracions per fer front a la pobresa estructural i va destacar l’esforç de la veïnat organitzat i de les xarxes de suport. El regidor va voler donar suport explícit a les treballadores de serveis socials, especialment les del Raval, que darrerament han estat objecte d’injustes acusacions. Va destacar el seu compromís amb els col·lectiu més desfavorits i també va anunciar que s’està treballant per tal garantir l’acompanyament a les famílies víctimes de desnonament sense que les treballadores de serveis socials hi hagin d’estar presents.

Pel que fa al repte de la recuperació d’activitats a l’espai públic va anunciar que es farien amb tota seguretat i cura i que es vol tornar a programar algun dels actes que s’han suspès.

Finalment va destacar l‘acord amb Endesa per incrementar en un 30% la inversió en obres i manteniment. El Regidor va dir que tindrà un impacte clar al Raval i la Barceloneta i va subratllar la importància que ha tingut la pressió veïnal per aconseguir el compromís de la companyia de serveis.

Podeu consultar l’informe de Regidoria al document adjunt.

A continuació es va presentar l’actualització de la mesura de govern sobre el Programa per al foment de les relacions de proximitat i veïnatge a les escales de veïns i a l’espai públic de Ciutat Vella. El nou Pla de de Veïnatge manté la voluntat de l’anterior i incorpora tot el coneixement adquirit durant l’aplicació del programa aprovat l’any 2017. El Pla manté com a principal objectiu la millora de les condicions de vida dels veïns i veïnes del districte, garantint l’equilibri entre la vida veïnal i altres usos que es donen a l’espai públic. També vol millorar la intervenció de l’Ajuntament a les escales de veïns, lluitant contra els mals usos dels habitatges i fomentant les relacions comunitàries.

Podeu consultar la mesura de govern al document adjunt.

PART DECISÒRIA

El plenari va acordar concedir les Medalles d’Honor de Barcelona a les treballadores dels CAPs del districte, per la seva feina durant la pandèmia, i a l’equip de Waterpolo femení del Club Natació atletic Barceloneta per les seves fites i valors.

PART D’IMPULS I CONTROL

A petició del grup d’ERC es va aprovar dotar de més eines i recursos a la entitat Metzineres per a que puguin continuar duent a terme la seva activitat al districte.

També es va aprovar per unanimitat la proposta del grup de C’s per crear una taula de treball per abaordar la situació actual dels equipaments sociosanitaris de gent gran del districte.