Vine a la presentació del Pla d’Acció del Pou de la Figuera!

16/06/2021 - 11:02 h

El proper dissabte 19 de juny, el veïnat dels entorns del Pou de la Figuera podrà conèixer de primera mà quin és el Pla d’acció previst durant els propers anys. La jornada inclourà actuacions musicals, un taller de xapes i molt més.

El Pla d’acció del Pou de la Figuera ja està en marxa. Així ho han decidit els seus veïns i veïnes que, a partir d’un procés participatiu elaborat a principis d’aquest any, van proposar, decidir i començar a fer un nou Pla pels entorns del Pou.

El Pla d’acció del Pou de la Figuera tindrà diferents àmbits d’actuació, com ara l’activitat socioeconòmica, per donar resposta a les necessitats sociolaborals de la població i sobretot del jovent de l’entorn i per donar suport al comerç existent i, alhora, facilitant l’obertura de noves activitats econòmiques en clau de proximitat, els usos de l’espai públic, per posar la vida al centre, treballant comunitàriament per tal de garantir un espai segur de gaudi i ple de vida veïnal, les millores de l’espai públic, per millorar les condicions físiques de l’entorn i per actualitzar els espais de joc infantil en clau de ciutat jugable, i la comunicació i xarxes, per enfortir la xarxa comunitària i comunicar i fer accessible l’activitat del Pou a tot el veïnat.

Es tracta, doncs, d’un pla d’acció transversal, que té en compte la situació de l’espai des de diversos punts de vista i l’afronta amb mesures que van des de la millora d’allò que és físic fins als usos i la comunicació.

Una jornada plena d’activitats

La presentació del Pla d’acció del Pou de la Figuera es durà a terme el proper dissabte 19 de juny, Dissabte, 19 de juny, a partir de les 10.30h, als voltants de l’escenari situat entre el carrer dels Metges i Pou de la Figuera. A continuació trobareu el detall de les activitats:

  • 10.30 a 11.30 h: Actuació a càrrec d’Encircant
  • 11.30 a 12.00 h: Parlaments amb la presència del regidor de Ciutat Vella.
  • 12. 00 a 13.00 h: Actuació a càrrec d’Espai Sona
  • Durant tot el matí: Taller de xapes del Pou de la Figuera, entrega de productes de marxandatge i exposició informativa del Pla del Pou de la Figuera

Un pla que posi la vida comunitària al centre

En el transcurs d’aquest temps de construcció del Pla, la voluntat del govern del districte ha estat la de posar en el centre la vida comunitària i la participació veïnal, tant en el procés participatiu com en la configuració de les propostes d’acció, i tenint molt presents els acords als quals es va arribar amb el veïnat fa gairebé dues dècades, sent aquells elements clau i vehiculadors del passat, present i futur del Pou de la Figuera.