El Llimonades omple d'activitats el barri Gòtic

29/06/2021 - 12:22 h

El Centre Cívic Pati Llimona torna a posar en marxa el seu tradicional festival d’estiu, un punt de trobada per gaudir de diverses activitats culturals i d’oci tant al Pati Llimona com a les places i carrers del Gòtic. El festival tindrà lloc de l'1 al 21 de juliol.

La inauguració tindrà lloc el dijous 1 de juliol a partir de les 18.00 h,

Entre les propostes d’enguany hi destaquen tres interessants exposicions vinculades amb el barri Gòtic.

D’una banda,  10 anys de San Fermín al Gòtic, de l’1 de juliol al 4 de setembre, a la Sala Montserrat Roig. Un recorregut per ‘El San Fermín del Gòtic’, una festa ja consolidada al barri que celebra deu anys.  El Bar Bidasoa, l’organitzador, ho celebra amb una exposició participativa, un recull d’imatges que ha sigut possible gràcies a l’aportació de material fotogràfic i audiovisual dels seus protagonistes: els veïns i veïnes del barri.

Fins al 30 de juliol també es podrà veure l’exposició ‘Welcome to the barrio’ d’Oriol Miñarro, un projecte que ens parla de la construcció i deconstrucció d’un barri a través de l’imaginari visual de l’autor.

També es podrà veure la mostra ‘Ayní’, un projecte de la fotògrafa documentalista boliviana Alejandra Rocabado. Un treball estructurat a partir de fotografies realitzades a Barcelona entre el 2018 i el 2019, que aborda les temàtiques de la migració, la identitat i el territori, i que sempre està enfocat vers les minories. Fins al 30 de juliol a la sala Ruïnes.

Entre les altres activitats destacades hi ha la projecció el divendres 2 de juliol de la pel·lícula ‘La Vampira de Barcelona’ a la plaça de Sant Felip Neri. L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia al web i registre a la plaça entre les 21 i les 21.15 h

I el dijous 22 de juliol un recital de la cantautora Sílvia Comes, que versificarà el seu repertori i entre altres cançons, cantarà la cançó Jo d’aquí no em moc amb la gent gran que va participar en el musical Pati de Veïnes.

Organitza la  Fundació Setba, el Casal de Gent Gran Pati Llimona, L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial  Inscripció prèvia al web i a la mateixa plaça a partir de les 18 h

A més, teniu a l’abast un munt d’activitats com ara, cinema a la fresca, presentacions de llibres, rutes temàtiques i concerts.

Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

El Festival d’estiu Llimonades va nèixer l’any 2006 de la mà del Centre cívic Pati Llimona. Des del seus inicis el festival té com objectiu dinamitzar les places i patis del Gòtic a l’estiu, amb una oferta cultural i lúdico-festiva que convida als veïns i veïnes a viure el barri d’una manera ben diferent. Les projeccions a la fresca, tant de cinema com de fotografia, les exposicions fotogràfiques a l’exterior del centre o els concerts als balcons són activitats de llarg recorregut al festival i que tenen un reconeixement tan a nivell de barri com de ciutat