Ciutat Vella presenta el nou Pla de Desenvolupament Econòmic del districte

16/07/2021 - 12:57 h

Aquest dijous 15 de juliol es va celebrar el Plenari del districte de Ciutat Vella, que a causa situació provocada per la pandèmia covid-19 va ser en format semipresencial. Els veïns i veïnes van poder-hi intervenir i el la sessió també es va poder seguir per streaming.

El regidor del districte, Jordi Rabassa va iniciar la sessió amb l’Infome de Regidoria, fent el repàs a la situació del districte dels darrers dos mesos. Durant la seva intervenció va fer un esment especial a les aglomeracions al carrer que s’estan produint des de fa uns mesos fruit de la finalització de l’estat d’alarma. El regidor va dir que es tenien identificats els punts on tenen lloc aquestes concentracions de persones i que es disposa d’un dispositiu de 250 agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra que controlen les aglomeracions i realitzen desallotjaments amb l’objectiu que tinguin les mínimes molèsties pel veïnat. Va enumerar les intervencions concretes a la Barceloneta, amb cordons policials que per evitar que s’entri al barri quan se surt de les platges i els desallotjaments que es fan a la Ribera i al barri del Raval.

El regidor va refermar el compromís municipal de continuar desplegant aquests dispositius  de seguretat, millorant-los i incrementar-los perquè, va insistir: “el soroll al carrer no es pot normalitzar”.

Al llarg de l’informe de Regidoria, també es va referir al reforç que s’ha destinat a la neteja al districte per aquest estiu, que representa gairebé mig milió d’euros, amb dos equips polivalents més en horari nocturn. Pel que fa als Serveis socials, va informar que s’ha incrementat el personal amb 22 persones més i va subratllar la importància de la feina d’aquest professionals a tots el barris del districte.

Part informativa

A continuació es va presentar l’actualització de la mesura de govern sobre el nou Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella. El Regidor va indicar que es tracta del segon Pla d’aquestes característiques i va dir que manté com objectius, l’economia de proximitat i la diversificació econòmica. El Pla té un pressupost d’11, 6 milions d’euros d’inversió en dos anys. El Pla se centra en el recuperació econòmica del districte i consolida l’aposta pel projecte de Baixos de Protecció Oficial, el Banc de Recursos Mancomunats i el Punt de Defensa de Drets Laborals.

Part decisòria

El Plenari va aprovar el canvi de denominació de la plaça d’Antonio López per Plaça d’Idrissa Diallo, banda del Casc antic i Plaça de Correus, per la banda del barri Gòtic.

També es va acordar la nova denominació de Plaça de Sonia Rescalvo Zafra a l’espai ubicat dintre del Parc de la Ciutadella, prop de la confluència dels carrers Pujades i Wellington.

Part d’impuls i control 

A petició del grup d’ERC es va aprovar la proposta de realització d’estudis analítics i mèdics dels sorolls que molesten als veïns i veïnes del districte per poder impulsar les solucions adequades a cada problemàtica.

També es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups la proposta del grup de C’s que demanava la suspensió de la recatalogació del centres educatius del districte segons la seva complexitat i el compromís de garantir-ne els recursos educatius.

Finalment, el grup de JuntsxCat, va proposar que s’elabori una auditoria del paviment del districte per detectar zones deteriorades i realitzar una programació del seu arranjament, proposició que també va ser aprovada per unanimitat.