Més de la meitat de candidats a l’oferta pública de Parcs i Jardins són dones

16/08/2021 - 12:58 h

Un 52,6% de les 1.580 sol·licituds que s’han rebut per cobrir l’oferta pública d’auxiliars de jardineria de Parcs i Jardins són de dones, cosa que representa un èxit de la campanya realitzada per l’Ajuntament, que pretenia fomentar la participació de les dones en aquest procés selectiu.

L’Institut Municipal de Parcs i Jardins fa mesos que treballa per promocionar l’accés de la dona a les tasques de l’organització, ja que a hores d’ara la plantilla d’aquest organisme està formada en un 80% per homes i tan sols en un 20% per dones. Per aquest motiu, coincidint amb l’oferta pública de 76 places d’auxiliars de jardineria que es va posar en marxa el mes de juny, l’Ajuntament va engegar la campanya “Soc dona, soc jardinera”, amb l’objectiu de fomentar la participació de les dones en la convocatòria i corregir el biaix de gènere en aquestes tasques.

Finalment l’Ajuntament ha rebut 1.580 sol·licituds, el 52,6% de les quals són de dones. Ara aquestes persones hauran de realitzar les proves pertinents per cobrir les 76 places d’auxiliar de jardineria ofertes.

Com a comparació, en l’última convocatòria que es va fer a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, l’any 2018, tan sols el 27,4% de les persones aspirants eren dones. Per tant, en la convocatòria d’enguany la participació d’aquest col·lectiu ha augmentat més d’un 90%.

Aquesta campanya és tan sols una de les diverses accions que s’estan fent des de Parcs i Jardins per fomentar l’accés de la dona en l’organització. En els últims mesos, a més de revisar els processos selectius i les proves físiques de les oposicions de Parcs i Jardins, també s’està desenvolupant un estudi a les brigades de jardiners i jardineres per analitzar i monitorar les tasques que tenen assignades les dones i els homes. A més, també s’han introduït processos de promoció de la dona dins d’aquesta organització.