Ciutat Vella estableix l’ús preferent del carrer Sotstinent Navarro com a pati de l’escola Baixeras

27/02/2023 - 13:47 h

La mesura que entra en vigor demà dia 28 i serà vigent fins el 2026, permetrà que l’escola en tingui un ús preferent en període lectiu de 8.30 a 16.30 h., de dilluns a divendres. Aquest carrer té la mobilitat limitada exclusivament per a vianants i bicicletes.

El Butlletí Oficial de la Província (BOPB) publica avui el decret pel qual el districte de Ciutat Vella atorga l’ús preferent, per part de la comunitat educativa de l’escola Baixeras, del carrer Sotstinent Navarro (entre el carrer Bisbe Caçador i el carrer Salvador Aulet), durant el curs escolar actual i fins al 2026.

L’escola pública Baixeras, que està situada al carrer Salvador Aulet, utilitza l’espai públic adjacent, la plaça Carme Simó, com a pati d’escola des que es va remodelar-se, al 2018. El projecte de remodelació d’aquest espai va comptar amb un ampli procés participatiu per part de la comunitat educativa i estava delimitat per la muralla romana, els carrers Sots-tinent Navarro, Baixada del Caçador i per la paret mitgera de l’edifici, 18-20, del carrer Sots-tinent Navarro. Va suposar una inversió d’1.175.700 euros.

Amb aquesta operació, l’escola Baixeras va guanyar un pati per al gaudi del seu alumnat i es va donar resposta a una antiga demanda de la comunitat educativa de fer ús del solar i ampliar el seu espai d’esbarjo, ubicat al terrat de l’edifici. Des de principis d’aquest curs 2022-2023, aquest ús escolar es va ampliar al carrer de Sotstinent Navarro durant les hores de pati, mesura que recull ara el decret.

L’escola Baixeras, d’una línia i uns 210 alumnes entre educació infantil i primària (3-12) pertany a la Xarxa d’escoles Històriques de Barcelona (XEHB), i l’any passat va celebrar el centenari de la seva existència. És una escola molt arrelada al barri i al seu entorn.

Més informació