L’Ajuntament lliura exemplars d’antics panots de la rambla a entitats i establiments del passeig

27/03/2023 - 08:39 h

Des de fa uns mesos, les tradicionals rajoles ondulades de la Rambla estant sent retirades amb motiu de les obres de reforma del passeig. L’Ajuntament de Barcelona, que ja en preveia la conservació d’algunes d’elles al MUHBA, va rebre la proposta de l’entitat ‘Amics de la Rambla’ perquè fossin distribuides  entre les entitats i comerços del passeig que hi estiguessin interessades.

Atenent a aquesta demanda, el Districte de Ciutat Vella va vehicular les sol·lcituds, i el proper dimarts dia 28, al Museu de Cera de Barcelona, es farà entrega dels panots a l’Associació d’Amics de la Rambla i a 11 establiments del passeig. L’acte començarà a les 10.30 h del matí.

Les entitats i comerços que rebran el panot son les següents: Farmàcia La Rambla BarcelonaTablao Flamenco CordobésHotel EspañaHotel Arc La RamblaBar NúriaLaguarda JoiersMc Donald’s RamblaRestaurant MokaMuseu de CeraNomarVapiano.

Rajoles de finals del ans 60

Després del desmantenllament del tramvia, l’any 1963 el periodista Noel Clarasó va proposar que la Rambla  tingués un terra onejant de diferents colors. L’arquitecte municipal Adolf Florensa va ser qui va dissenyar l’icònic paviment de lloses ondulants inspirant-se en les rajoles de la plaça de Rossio de Lisboa, que es va començar a instal·lar l’any 1968.

 

Més informació