Ciutat Vella impulsa una estratègia de retorn social al territori per promoure l’economia de proximitat

31/03/2023 - 11:53 h

Es tracta d’una prova pilot que compte amb la implicació de nou hotels del districte per contractar serveis al barri, crear ocupació de qualitat i generar oportunitats de col·laboració amb el teixit social. 

El projecte s’emmarca en el Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella, el full de ruta per a la dinamització socioeconòmica del territori que va ser aprovat pel Districte de Ciutat Vella l’any 2021. Un dels objectius que es marcava el Pla era el de promoure la implicació de les empreses en el desenvolupament local per fer un territori socialement responsable i enfortir el teixit empresarial.

Des de mitjans del 2022, el Districte de Ciutat Vella i Barcelona Activa impulsen aquesta estratègia de retorn social al territori buscant la col·laboració del sector hoteler del districte.

Durant la primera fase de la prova pilot es va fer una prospecció entre el comerç de proximitat i iniciatives d’economia social per establir interessos i necessitats amb els nou hotels del districte interessats en el projecte. Amb la col·laboració de les entitats de comerç es va contactar amb comerços com floristeries, ferreteries, botigues d’artesania, forns de pa , entre d’altres, i el resultat ha estat que el 65% dels 61 establiments comercials visitats ha mostrat interès per formar part del circuit de proximitat dels hotels. Durant aquest procés ja s’han gestionat 8 demandes de productes i serveis dels comerços del barri.

Amb els hotels també s’ha activat un procés de gestió d’ofertes de feina municipal a través de Barcelona Activa on s’han incorporat les entitats del territori. Durant aquests mesos, s’han generat 12 ofertes de feina que han arribat al veïnat de Ciutat Vella a través de la participació de les entitats en el circuit, i  s’han detectat possibles necessitats formatives.

A partir d’ara, amb el suport de la Direcció de Turisme, es donarà continuïtat al projecte amb la creació d’una oficina tècnica, que serà finançada per la taxa turística.

Entre les propostes a dur a terme hi figuren l’ampliació del grup d’hotels, explorar formacions adaptades i dissenyar un catàleg de proveïdors de proximitat.

També es crearà un espai web des d’on gestionar i difondre l’estratègia, en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic.

 

Més informació