El passeig Marítim de la Barceloneta ja duu el nom d’Oriol Bohigas

01/04/2023 - 16:11 h

El nom d’Oriol Bohigas s’afegeix al del passeig Marítim de la Barceloneta, al tram que va de la plaça del Mar al carrer de la Marina. És un homenatge al reconegut arquitecte barceloní que va morir el novembre del 2021, als 95 anys. La Ponència de Nomenclàtor de Barcelona va aprovar el març del 2022 el canvi de denominació.

La nova denominació dona resposta a la voluntat de recordar un dels artífexs principals de la idea de la Barcelona oberta al mar, que va permetre transformar la ciutat i que va ser essencial en la presentació de Barcelona al món durant els Jocs Olímpics del 1992.

Pel que fa als reconeixements, l’arquitecte barceloní va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Artístic de la ciutat de Barcelona i el premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional. L’any 2008 va rebre el Premio Nacional de Arquitectura i el 2011 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cultura a la Trajectòria Professional i Artística de la Generalitat.

Bohigas va ser regidor de Cultura del consistori fins al 1994. Entre les obres més recents realitzades pel seu estudi, MBM Arquitectes, es troben l’estació de metro Liceu, l’edifici d’oficines RBA Editors, la Vila Olímpica i el Port Olímpic de Barcelona o l’edifici del Disseny HUB de les Glòries.