Enllestit el tràmit per renovar el segon tram de la reforma de la via Laietana

19/04/2023 - 14:52 h

Aquest dimecres, en el marc d’una comissió de plenari conjunta, s’ha aprovat definitivament el projecte executiu de les obres del tram de la via Laietana entre la plaça d’Antoni Maura i el passeig de Colom. D’aquesta manera, queda enllestit el tràmit que permetrà continuar amb la renovació de la via en el mandat següent.

La reurbanització té l’objectiu de convertir el carrer en una via amb més verd i més espai per als vianants i la mobilitat sostenible, d’acord amb el pla Superilla Barcelona. El projecte d’urbanització aprovat per al nou tram va en el mateix sentit.

La transformació de la Via Laietana busca fer d’aquest carrer un lloc còmode per passejar-hi i comprar-hi, que millori la connexió entre els barris del Gòtic i de Sant Pere i Sant Caterina i la Ribera, donant un espai predominant per al vianant, el transport públic i la bicicleta.

En aquest sentit, la intervenció global a tota la via inclou l’ampliació de les voreres fins als 4,05 metres al llarg de tot el carrer i implica la reducció dels tres carrils de cotxe que hi havia abans de la pandèmia a un sol carril de baixada, el manteniment de dos carrils de bus (un de baixada
compartit amb bici, i un de pujada) i la inclusió d’un carril bici segregat de pujada.

El projecte del nou tram preveu reubicar i incrementar l’amplada dels passos de vianants i
renovar l’enllumenat en façanes. Aquest tram incorpora dos espais singulars, la Plaça de l’Àngel i el conjunt que formen la plaça Idrissa Diallo i la de Correus. La primera es  reurbanitzarà deixant-la tota al mateix nivell, incrementant l’arbrat, incorporant nou enllumenat i recol.locant i ampliant els passos de vianants. Pel que fa al segon espai, es connectaran les places d’Idrissa Diallo i de Correus amb un pas de vianants més ample i central; també s’incorporarà un nou pas de vianants que connectarà amb la Barceloneta a través del carrer Llauder; es pacificaran els carrers Consolat de Mar, Fusteria i Àngel Baixeras; s’incorporarà nou enllumenat i s’augmentarà la vegetació amb més arbustiu i arbrat, alhora que es generaran nous espais d’estada.

Està previst que les obres de la segona fase s’iniciïn una vegada hagin finalitzat els treballs del
tram comprès entre la plaça Urquinaona i la plaça d’Antoni Maura, acabament previst per el
primer semestre d’aquest any.