Aprovada la compra d'un edifici de 9 habitatges al barri del Raval

02/05/2023 - 09:27 h

La Comissió de Govern ha aprovat exercir el dret de tanteig i retracte de l’Ajuntament de Barcelona en la compravenda d'un edifici d’habitatges situats al carrer de l'Hospital.

Es tracta d’una finca de nou habitatges, on en quatre dels quals ja hi viuen famílies en situació de vulnerabilitat, després que l’Ajuntament arribés fa quatre anys a un acord amb la propietat actual, el fons Blackstone, per regularitzar les famílies que hi vivien. Els altres cinc habitatges que actualment es troben buits es destinaran al parc de lloguer social municipal, per a famílies amb necessitat d’habitatge assequible.

L’Ajuntament de Barcelona hi invertirà 2.243.490 euros, que surten de la suma entre 2.095.000 euros de la compravenda pròpiament i de 148.490 euros per a treballs de rehabilitació necessaris en els paviments d’alguns dels habitatges. Aquest import total significa que el metre quadrat surt a 2.446,02 euros/m2, una xifra un 24,09% per sota de la mitjana del barri del Raval, situada en els 3.222,40 euros/m2.

A més de la viabilitat econòmica, aquest exercici del tanteig i retracte també compleix altres circumstàncies previstes en la MPGM que declarava el municipi de Barcelona com a àrea de tanteig i retracte, com és la presència de vulnerabilitat econòmica i social i estar situat en una zona amb processos de gentrificació o de substitució de veïns.