Patis escolars oberts a l'estiu

07/06/2023 - 11:48 h

Durant les vacances, els patis escolars de la ciutat s’obren com a espai d’ús públic per a famílies, infants i adolescents. A Ciutat Vella serà el pati de l'Escola Cervantes des del 26 de juny al 31 d'agost.

Escola Cervantes

Sant Pere Més Baix, 31 (entrada pel C. Sant Pere Mitjà, 16)

El pati estarà obert en les dates i horari següent:

Del 26 de juny al 31 de juliol
De dilluns a diumenge, de 17.30 a 20.30 h

De l’1 al 31 d’agost
De dilluns a diumenge, d’11 a 14 h

Què és el programa Patis Oberts?

És un servei municipal que es gestiona des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i que converteix els exteriors de les escoles en espais de lleure educatiu compartits fora de l’horari escolar.

Posa espais d’ús públic i de dinamització educativa a disposició d’infants, joves i famílies. Obren en horari extraescolar i disposen d’un monitoratge que vetlla pel bon ús dels patis i per promoure la relació entre les persones que en fan ús.

La finalitat principal és optimitzar l’ús dels centres escolars amb activitats que es puguin dur a terme sense interferències, i donar una alternativa de lleure a infants i joves en un entorn segur i de proximitat. L’accés és lliure per a tothom, tot i que i els nens i nenes ho faran sota la responsabilitat dels seus familiars.

Aquesta iniciativa municipal compta també amb el suport d’entitats educatives i socials de la ciutat, la col·laboració dels districtes municipals i del Consorci d’Educació de Barcelona.