Viu Sant Joan a Ciutat Vella!

23/06/2023 - 08:01 h

Ciutat Vella ja ho té tot a punt per celebrar la nit del dia 23 l'esperada revetlla de Sant Joan. Els carrers i les places dels nostres barris acolliran revetlles populars que el veïnat i les entitats han organitzat per festejar la nit més màgica de l'any.

Després de la rebuda de la flama del Canigó a la plaça Sant Jaume, l’espurna s’escamparà pels quatre barris de Ciutat Vella, on hi trobareu revetlles, músic i àpats popular.

La Flama del Canigó

D’ençà de fa més de cinquanta anys, la Flama del Canigó arriba a Barcelona, on és rebuda a la plaça de Sant Jaume de manera solemne, per part dels Gegants de la Ciutat, els Capgrossos Macers i l’Àliga de la Ciutat. Enguany la rebuda es farà de nou a la plaça de Sant Jaume, a partir de les 18.00 h,

La rebuda començarà amb un concert de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. Després de l’encesa del peveter i donarà  lectura del missatge de la Flama d’enguany, escrit per Eliseu Climent. Després els representants de cada barri aniran pujant a l’escenari per agafar el foc que encendrà les fogueres de tota la ciutat.

Les revetlles als barris

La Rambla del Raval acollirà una gran revetlla popular. Després d’haver recollit la flama del Canigó a la plaça sant Jaume, a partir de les 19 h, una cercavila la portarà a la Rambla del Raval i en arribar a les 20.00 h hi haurà una cantada d’havaneres amb el Grup Mar Brava. A les 21.00 h es farà  un sopar de carmanyola i a  les 22 h.  la lectura del manifest de la Flama del Canigó i  l’encesa del fogueró. A partir de les 23.h hi haurà ball amb DJ. Medi. L’Acte està organitzat per l’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana.

La Barceloneta celebrarà la revetlla amb la 40a Nit de Foc a la Barceloneta. A les 20.30 h hi haurà  la Cercavila amb la flama del Canigó des de la pl. Pau Vila fins la pl. Poeta Bosca, i a les 21.h, l’Encesa de la Foguera de Sant Joan. A les 21.30h el Correfoc des de pl. poeta Boscà fins a la pl. de la Barceloneta. I a les 22.00 h serà el moment de la Nit de Foc a la Pl. de la Barceloneta amb un gran espectacle dels diables.

A les 20.30 h, organitzat per la Comisssió de Festes, a la plaça  sopar veïnal i música. Pl. Poeta Boscà (organitza la comissió de Festes)